Úvod > Maso > Tenké hovězí řízečky ve mléce
Tenké hovězí řízečky ve mléce
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Tenké hovězí anebo telecí plátky, tlusté 2–3 mm, jsou velmi vděčným hlavním chodem, především pro svou velmi rychlou přípravu. V Itálii se tenké plátky, již krájené, běžně prodávají v supermarketu a jsou velmi oblíbené. Je nezbytné, aby byly plátky velmi jemné, skoro průhledné, jako na carpaccio. Pokud máte důvěrného řezníka, poproste ho, aby Vám plátky takto připravil. V opačném případě zde naleznete postup, jak je připravit doma.
Příprava řízečků nám nezabere více než 5 minut: plátky se namočí do mléka, obalí ve strouhance a smaží 20 sekund na oleji anebo na másle. Tenké maso a rychlá tepelná úprava nám zajistí lahodně měkké maso, které bude bezpochyby chutnat celé rodině.