Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Maso > Tenké hovězí řízečky ve mléce

Tenké hovězí řízečky ve mléce

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Tenké hovězí anebo telecí plátky, tlusté 2–3 mm, jsou velmi vděčným hlavním chodem, především pro svou velmi rychlou přípravu. V Itálii se tenké plátky, již krájené, běžně prodávají v supermarketu a jsou velmi oblíbené. Je nezbytné, aby byly plátky velmi jemné, skoro průhledné, jako na carpaccio. Pokud máte důvěrného řezníka, poproste ho, aby Vám plátky takto připravil. V opačném případě zde naleznete postup, jak je připravit doma. 

Příprava řízečků nám nezabere více než 5 minut: plátky se namočí do mléka, obalí ve strouhance a smaží 20 sekund na oleji anebo na másle. Tenké maso a rychlá tepelná úprava nám zajistí lahodně měkké maso, které bude bezpochyby chutnat celé rodině.


Tenké hovězí řízečky ve mléce

Fettine al latte

Maso


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 5 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grHovězí zadní kýta (tenké plátky 2-3 mm)
150 mlMléko
50 grStrouhanka
p.p.Olivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 297

Užitečné potřeby


Široká teflonová pánev

Zajímavost


Proč jíst hovězí maso

Hovězí maso obsahuje velmi kvalitní bílkoviny a rostlinné produkty je nemohou plně nahradit. Bílkoviny jsou našemu tělu nezbytné k růstu a obnově buněk a tkání a k tvorbě hormonů a enzymů. Maso je proto pro náš organismus velmi důležité. U dětí je v období růstu potřeba bílkovin téměř dvojnásobná a světoví odborníci se shodují na tom, že děti by měly jíst 50 gramů masa denně, ať už se jedná o maso hovězí, vepřové, drůbeží nebo rybí. Hovězí maso je také velmi bohaté na železohořčíkvitamíny skupiny B, včetně vitamínu B12. Zde si můžete přečíst krátký článek nejen o tom, co přináší hovězí maso našemu zdraví, ale i čeho se při jeho výběru vyvarovat.

Postup

1.
400 gr hovězích plátků

Připravíme si velmi tenké plátky masa o tloušťce cca 2-3 mm. Zde naleznete postup, jak si je připravit doma...

2.
150 ml mléka

Plátky masa namočíme do vlažného mléka...

3.
olej podle potřeby

V široké nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme olej, ale dáváme si pozor, abychom nepřekročili bod kouření, kdy se olej začíná pálit. Přidáme vždy tolik oleje kolik stačí k pokrytí dna pánve. Dobře rozehřátý olej je základem zdravějšího smažení, poněvadž se tolik nevsakuje do potravin...

4.
50 gr strouhanky

Maso scedíme z mléka a obalíme ve strouhance...

5.

Poté plátky smažíme na středním ohni 20–30 sekund z každé strany...

6.
sůl
čerstvě mletý pepř

Urovnáme na talíře, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

 Jako vhodnou přílohu můžeme podávat bramborové pyré, vařenou zeleninu anebo čerstvý salát.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
6
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek