400 gr | Hovězí zadní kýta (tenké plátky 2-3 mm) |
---|---|
150 ml | Mléko |
50 gr | Strouhanka |
p.p. | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 5 min | 0 min |
Cena
Připravíme si velmi tenké plátky masa o tloušťce cca 2-3 mm. Zde naleznete postup, jak si je připravit doma...
Plátky masa namočíme do vlažného mléka...
V široké nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme olej, ale dáváme si pozor, abychom nepřekročili bod kouření, kdy se olej začíná pálit. Přidáme vždy tolik oleje kolik stačí k pokrytí dna pánve. Dobře rozehřátý olej je základem zdravějšího smažení, poněvadž se tolik nevsakuje do potravin...
Maso scedíme z mléka a obalíme ve strouhance...
Poté plátky smažíme na středním ohni 20–30 sekund z každé strany...
Urovnáme na talíře, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Jako vhodnou přílohu můžeme podávat bramborové pyré, vařenou zeleninu anebo čerstvý salát.