Tenké hovězí řízečky ve mléce

Ingredience pro 4 osoby

400 grHovězí zadní kýta (tenké plátky 2-3 mm)
150 mlMléko
50 grStrouhanka
p.p.Olivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 5 min 0 min

Cena


1.
400 gr hovězích plátků

Připravíme si velmi tenké plátky masa o tloušťce cca 2-3 mm. Zde naleznete postup, jak si je připravit doma...

2.
150 ml mléka

Plátky masa namočíme do vlažného mléka...

3.
olej podle potřeby

V široké nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme olej, ale dáváme si pozor, abychom nepřekročili bod kouření, kdy se olej začíná pálit. Přidáme vždy tolik oleje kolik stačí k pokrytí dna pánve. Dobře rozehřátý olej je základem zdravějšího smažení, poněvadž se tolik nevsakuje do potravin...

4.
50 gr strouhanky

Maso scedíme z mléka a obalíme ve strouhance...

5.

Poté plátky smažíme na středním ohni 20–30 sekund z každé strany...

6.
sůl
čerstvě mletý pepř

Urovnáme na talíře, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

 Jako vhodnou přílohu můžeme podávat bramborové pyré, vařenou zeleninu anebo čerstvý salát.