Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Pollo alla cacciatora je typickým a chutným pokrmem toskánské kuchyně. Původně se jednalo o pokrm chudých venkovanů, kteří vařili jednoduchá, ale chutná jídla ze surovin, jež měli k dispozici z vlastní zahrádky, z pole a chovu domácích zvířat.

Kuřecí maso je považováno za jedno z nejzdravějších a nejméně tučných mas, ale toto tvrzení je pravdivé jen částečně. Kuře, tak jako ostatní masa, obsahuje velmi kvalitní bílkoviny, našemu tělu nezbytné. Z pohledu minerálních látek a vitaminů, však nepatří kuřecí maso mezi ty nejcennější masa. Oproti jiným masům, zejména hovězímu, není kuřecí maso bohaté na železo. Není tedy maso jako maso, a proto je velmi důležité, aby náš jídelníček byl různorodý a obsahoval jak kuřecí maso, pro svůj nízký obsah tuku, tak hovězí a vepřové, pro jejich vysoký obsah minerálních látek a vitaminů. Pokračování článku naleznete zde.


Kuře po myslivecku

Pollo alla cacciatora

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 50 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

1 kgKuře
400 grLoupaná rajčata (Pomodori pelati)
1 ksMrkev
1 ksCibule
1 řapíkŘapíkatý celer
100 mlSuché červené víno
4 lžíceOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
1 snítkaRozmarýn
1 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 331

Užitečné potřeby


Mixér (dobrovolný) Teflonová pánev

Zajímavost


Umíte správně uplatnit italské rajčatové konzervy?

Zpracované rajče – rajčatové konzervy (popa, passata, pelati, pomodorini) je základní ingrediencí italské kuchyně. Existuje několik typů rajčatových zavařenin, každá mají svůj osobitý charakter a uplatnění v kuchyni, a málokdo je umí používat správně, včetně samotných Italů. Ve kterém pokrmu se používá ta či ona zavařenina, naleznete v tomto článku.

Postup

1.
1 kuře
sůl

Přípravu našeho kuřete po myslivecku začneme tím, že kuře očistíme a naporcujeme. Kuře jemně osolíme. Kůži můžeme nechat, pokrm bude chutnější a odstraníme ji až na talíři...

2.
1 cibule
1 mrkev
1 řapík celeru

Cibuli a mrkev oloupeme, celer zbavíme vláken... 

3.

Vše najemno rozmixujeme... 

4.

Pokud mixer nemáme, vše nakrájíme nadrobno anebo mrkev a celer můžeme nastrouhat na struhadle...

5.
1 snítka rozmarýnu

Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňským papírem a jehličky nasekáme najemno...

6.
petrželka

Také petrželku opláchneme a osušíme. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...

7.
4 lžíce oleje

Ve vyšší teflonové pánvi rozehřejeme olej a na prudším ohni orestujeme kuře ze všech stran dozlatova...

8.

Poté přidáme zeleninu...

9.
1 stroužek česneku

Přidáme také prolisovaný česnek a rozmarýn a restujeme dalších pět minut...

10.
100 ml červeného vína

Přilijeme červené víno, zvedneme oheň a necháme zcela odpařit...

11.
400 ml loupaných rajčat

Nakonec  přidáme i rajčata...

12.
sůl
čerstvě mletý pepř

Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, anebo dokud není kuře měkké. Pokud se nám kuře při dušení příliš vysuší, přidáme naběračku kuřecího vývaru anebo teplé vody. Nakonec posypeme  petrželkou a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem...

Kuře po myslivecku můžeme podávat s polentou, kuskusem anebo s rýži basmati.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
11
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek