Kuře po myslivecku

Ingredience pro 4 osoby

1 kgKuře
400 grLoupaná rajčata (Pomodori pelati)
1 ksMrkev
1 ksCibule
1 řapíkŘapíkatý celer
100 mlSuché červené víno
4 lžíceOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
1 snítkaRozmarýn
1 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 50 min 0 min

Cena


1.
1 kuře
sůl

Přípravu našeho kuřete po myslivecku začneme tím, že kuře očistíme a naporcujeme. Kuře jemně osolíme. Kůži můžeme nechat, pokrm bude chutnější a odstraníme ji až na talíři...

2.
1 cibule
1 mrkev
1 řapík celeru

Cibuli a mrkev oloupeme, celer zbavíme vláken... 

3.

Vše najemno rozmixujeme... 

4.

Pokud mixer nemáme, vše nakrájíme nadrobno anebo mrkev a celer můžeme nastrouhat na struhadle...

5.
1 snítka rozmarýnu

Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňským papírem a jehličky nasekáme najemno...

6.
petrželka

Také petrželku opláchneme a osušíme. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...

7.
4 lžíce oleje

Ve vyšší teflonové pánvi rozehřejeme olej a na prudším ohni orestujeme kuře ze všech stran dozlatova...

8.

Poté přidáme zeleninu...

9.
1 stroužek česneku

Přidáme také prolisovaný česnek a rozmarýn a restujeme dalších pět minut...

10.
100 ml červeného vína

Přilijeme červené víno, zvedneme oheň a necháme zcela odpařit...

11.
400 ml loupaných rajčat

Nakonec  přidáme i rajčata...

12.
sůl
čerstvě mletý pepř

Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, anebo dokud není kuře měkké. Pokud se nám kuře při dušení příliš vysuší, přidáme naběračku kuřecího vývaru anebo teplé vody. Nakonec posypeme  petrželkou a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem...

Kuře po myslivecku můžeme podávat s polentou, kuskusem anebo s rýži basmati.