Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Pečená ryba na pánvi

Pečená ryba na pánvi

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Upéct celou rybu na pánvi (it. in padella) patří mezi ty nejrychlejší a nejjednodušší způsoby přípravy ryb, především pokud se jedná o menší ryby. Dobrá čerstvá ryba mnoho k ochucení nepotřebuje: dobré máslo (přepuštěné, aby se nepálilo) či olej, kapka bílého vína, kvalitní mořská sůl, čerstvé bylinky a koření dají jemnému rybímu masu vše, co k chuti potřebuje.  

Snadno takto připravíme celé ryby menší velikosti, jako například pstruha, pražmu anebo mořského vlka. Jaké velikosti? Jednoduché, takové, které se nám vejdou na pánev.   

Tymián můžeme nahradit sekanou petrželkou.  

Pečená ryba na pánvi

Pesce arrosto in padella

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

2 ksRyba čerstvá celá 250 g
100 mlBílé víno suché
40 grPřepuštěné máslo (olivový olej extra panenský)
40 grHladká mouka
1/4 ksCitron BIO
1 ksStroužek česneku
4 snítkyTymián
p.p.Olivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 395

Užitečné potřeby


Nepřilnavá pánev s poklicí

Postup

1.
2 menší ryby (cirka à 250 g)

Rybu vykucháme a nůžkami odstřihneme ploutve...

2.

Rybu pevně uchopíme za ocas a nožem anebo škrabkou na šupiny energicky škrábeme „proti srsti“, abychom odstranili šupiny. Šupiny se hodně rozlétávají, a proto je lepší provádět tuto operaci nad dřezem...

3.

Rybu důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

4.
2 plátky citronu
2 snítky tymiánu

Do břišního otvoru vložíme plátek citronu a snítku tymiánu...

5.
40 g hladké mouky

Rybu jemně obalíme v mouce a přebytečnou mouku odstraníme...

6.
40 g másla anebo oleje
1 stroužek česneku

Na pánvi rozehřejeme máslo anebo olej. Přidáme stroužek česneku a na nízkém ohni ho 2 minuty orestujeme. Poté česnek odstraníme...

7.

Zvedneme oheň, přidáme ryby a orestujeme z obou stran...

8.
100 ml bílého vína

Podlijeme bílým vínem...

9.
sůl
čerstvě mletý pepř
2 snítky tymiánu

Ryby osolíme, opepříme a přidáme zbylý tymián. Překryjeme pokličkou a vaříme na velmi nízkém ohni 15 minut...

10.

V polovině času ryby opatrně otočíme...

11.

Upečenou rybu očistíme: opatrně odstraníme kůži z jedné strany...

12.

Filet rozpůlíme...

13.

Filet podebereme těsně nad hlavní kostí a přemístíme na talíř...

14.

Odstraníme hlavní kost...

15.

Oddělíme i boční kosti, odstraníme náplň, blánu, spodní kůži, ostatní viditelné kosti a urovnáme na talíř...

16.
Olivový olej extra panenský podle chuti

Nakonec můžeme filety zakapat olejem. Jako vhodnou přílohu můžeme podávat brambor anebo vařenou zeleninu.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
6
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek