Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Zelená omáčka

Zelená omáčka

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Salsa verde je omáčka, jejímž základem je petrželka, kapary, ančovičky a žloutky. Je původem z regionu Piemont, jehož hlavním městem je Turín. Omáčka, nazývaná také bagnet vert, se používá jako doprovod ke slavné vařené směsi masa po piemontsku (bollito misto alla piemontese). 

Omáčka je dnes v mnoha variacích rozšířena po celé Itálii a perfektně doplňuje chuť především vařeného masa, ale vhodná je i k zvýraznění chuti ryb a zeleniny vařené na páře.

Zelená omáčka

Salsa verde

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

100 grPetrželka
100 mlOlivový olej extra panenský
50 mlVinný ocet bílý
1 ksStroužek česneku
2 ksVejce M
30 grRohlíky
2 ksAnčovičky v oleji
10 grKapary
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 272

Užitečné potřeby


Odstředivka na salát Ponorný mixér

Zajímavost


Petrželkou proti celulitidě

Z petrželky se nehubne, ale díky velkému množství draslíku, který má důležité močopudné účinky, pomáhá odstraňovat zadržování tekutin v tkáních, a tím i celulitidu. Co má voda společného s tukem? Při celulitidě dochází ke zvětšení objemu podkožních tukových buněk, které jsou vytlačovány proti povrchu kůže, a vytváří tak na ní nevzhledné ďolíčky. V místě je značně omezen průtok krve a lymfy. Proto během odtučňovací diety, kdy tělo spaluje nadbytečný tuk, nemohou být typické dolíčky celulitidy účinně zlikvidovány. Pitný režim je tak jedním z důležitých nástrojů v boji proti celulitidě.

Postup

1.
2 vejce

Nejprve si dáme vařit vajíčka: vložíme je do studené vody, přivedeme k bodu varu a vaříme 8 minut. Poté je ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rozkrojíme napůl a opatrně, abychom nerozbili bílek, vytáhneme žloutek. Bílky dáme stranou, do omáčky se nepřidávají...

2.
30 gr rohlíků
50 ml vinného octu

Nakrájíme rohlíky a namočíme je do octu...

3.
100 gr petrželky

Připravíme si petrželku: odstraníme stonky a necháme jen lístky...

4.

Důkladně petrželku omyjeme a v odstředivce na salát vyždímáme. Pokud nemáte odstředivku, osušte petrželku kuchyňským papírem...

5.
10 gr kaparů
2 ančovičky
1 stroužek česneku

Česnek oloupeme. Kapary odkapeme z nálevu a ančovičky osušíme kuchyňským papírem z přebytečného oleje...

6.
100 ml oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Poté vše vložíme do misky, přidáme olej a mixujeme, dokud omáčka nezíská jemnou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem. Naše zelená omáčka je hotová. 

Abychom nemuseli vyhazovat bílky, naplníme je omáčkou a servírujeme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
0
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek