Zelená omáčka

Ingredience pro 4 osoby

100 grPetrželka
100 mlOlivový olej extra panenský
50 mlVinný ocet bílý
1 ksStroužek česneku
2 ksVejce M
30 grRohlíky
2 ksAnčovičky v oleji
10 grKapary
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 10 min 0 min

Cena


1.
2 vejce

Nejprve si dáme vařit vajíčka: vložíme je do studené vody, přivedeme k bodu varu a vaříme 8 minut. Poté je ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rozkrojíme napůl a opatrně, abychom nerozbili bílek, vytáhneme žloutek. Bílky dáme stranou, do omáčky se nepřidávají...

2.
30 gr rohlíků
50 ml vinného octu

Nakrájíme rohlíky a namočíme je do octu...

3.
100 gr petrželky

Připravíme si petrželku: odstraníme stonky a necháme jen lístky...

4.

Důkladně petrželku omyjeme a v odstředivce na salát vyždímáme. Pokud nemáte odstředivku, osušte petrželku kuchyňským papírem...

5.
10 gr kaparů
2 ančovičky
1 stroužek česneku

Česnek oloupeme. Kapary odkapeme z nálevu a ančovičky osušíme kuchyňským papírem z přebytečného oleje...

6.
100 ml oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Poté vše vložíme do misky, přidáme olej a mixujeme, dokud omáčka nezíská jemnou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem. Naše zelená omáčka je hotová. 

Abychom nemuseli vyhazovat bílky, naplníme je omáčkou a servírujeme.