Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Rýže a obiloviny > Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Saláty jako tyto, pojaté jako hlavní a jediný chod, jsou bezpochyby svědkem toho, jak může být chutné jíst zdravě. Tento vegetariánský salát z quinoy představuje jednoduchý a rychlý způsob, jak odhalit v kuchyni nové ingredience a nové příchutě, které nám darují radost u stolu a zároveň lepší zdraví po celý život. 


„If I’d known I was going to live this long, I’d have taken better care of myself.“ 

Eubie Blake 

(Kdybych věděl, že budu žít tak dlouho, staral bych se o sebe lépe). 

Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Quinoa con pesto e feta

Rýže a obiloviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 15 min 10 min

Cena:

Ingredience pro osoby

160 grQuinoa
80 grBalkánský sýr
50 grBazalkové pesto
20 grPiniové oříšky
2 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
pár stébelPažitka
pár lístkůBazalka
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 674

Postup

1.
160 g quinoy
320 g studené vody

Quinou dobře propláchneme, abychom ji zbavili látky zvané saponin, která ji propůjčuje nahořklou příchuť. Propláchneme ji přímo v hrnci, ve kterém budeme quinou vařit: quinou zalijeme vodou, rukou ji propereme, počkáme až klesne ke dnu a poté vodu slijeme. Zopakujeme alespoň ještě jednou. Přidáme dvojnásobek váhy studené vody a přivedeme k varu. Nesolíme...

2.

Jakmile voda vře, překryjeme pokličkou a vaříme 10 minut na nízkém ohni. Poté oheň vypneme a quinou necháme ještě 5 minut odstát. Quinoa by měla být nyní perfektně suchá (podobně jako kuskus), pokud se zdá být příliš vlhká, vrátíme ji na oheň a bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Vidličkou quinou promícháme, tak aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělila...

3.

Rozložíme ji na plech, aby rychleji vychládla a osušila se...

4.
20 g piniových oříšků

Piniové ořechy vložíme na studenou pánev bez tuku a na nízkém ohni je orestujeme dozlatova...

5.
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného bílého octu
2 špetky soli
3 lžíce pesta (50 g)

Připravíme vinaigrette s pestem: olej, ocet, dvě špetky soli a pesto vložíme do skleničky s víkem...

6.

Vše dobře protřepeme...

7.
2 lžíce nastříhané pažitky
pár lístků bazalky

Vychladlou quinou dáme do salátové mísy, přidáme vinaigrette, nastříhanou pažitku a prsty natrhanou bazalku. Vše dobře promícháme a eventuálně dochutíme solí...

8.
80 g balkánského sýru

Přidáme také balkánský sýr a piniové oříšky a podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
5
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek