Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Rýže a obiloviny > Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Saláty jako tyto, pojaté jako hlavní a jediný chod, jsou bezpochyby svědkem toho, jak může být chutné jíst zdravě. Tento vegetariánský salát z quinoy představuje jednoduchý a rychlý způsob, jak odhalit v kuchyni nové ingredience a nové příchutě, které nám darují radost u stolu a zároveň lepší zdraví po celý život. 


„If I’d known I was going to live this long, I’d have taken better care of myself.“ 

Eubie Blake 

(Kdybych věděl, že budu žít tak dlouho, staral bych se o sebe lépe). 

Quinoa s pestem a balkánským sýrem

Quinoa con pesto e feta

Rýže a obiloviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 15 min 10 min

Cena:

Ingredience pro osoby

160 grQuinoa
80 grBalkánský sýr
50 grBazalkové pesto
20 grPiniové oříšky
2 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
pár stébelPažitka
pár lístkůBazalka
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 674

Postup

1.
160 g quinoy
320 g studené vody

Quinou dobře propláchneme, abychom ji zbavili látky zvané saponin, která ji propůjčuje nahořklou příchuť. Propláchneme ji přímo v hrnci, ve kterém budeme quinou vařit: quinou zalijeme vodou, rukou ji propereme, počkáme až klesne ke dnu a poté vodu slijeme. Zopakujeme alespoň ještě jednou. Přidáme dvojnásobek váhy studené vody a přivedeme k varu. Nesolíme...

2.

Jakmile voda vře, překryjeme pokličkou a vaříme 10 minut na nízkém ohni. Poté oheň vypneme a quinou necháme ještě 5 minut odstát. Quinoa by měla být nyní perfektně suchá (podobně jako kuskus), pokud se zdá být příliš vlhká, vrátíme ji na oheň a bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Vidličkou quinou promícháme, tak aby se jednotlivá zrnka od sebe oddělila...

3.

Rozložíme ji na plech, aby rychleji vychládla a osušila se...

4.
20 g piniových oříšků

Piniové ořechy vložíme na studenou pánev bez tuku a na nízkém ohni je orestujeme dozlatova...

5.
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného bílého octu
2 špetky soli
3 lžíce pesta (50 g)

Připravíme vinaigrette s pestem: olej, ocet, dvě špetky soli a pesto vložíme do skleničky s víkem...

6.

Vše dobře protřepeme...

7.
2 lžíce nastříhané pažitky
pár lístků bazalky

Vychladlou quinou dáme do salátové mísy, přidáme vinaigrette, nastříhanou pažitku a prsty natrhanou bazalku. Vše dobře promícháme a eventuálně dochutíme solí...

8.
80 g balkánského sýru

Přidáme také balkánský sýr a piniové oříšky a podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
4
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek