Úvod > Dezert > Dort citronová caprese s olivovým olejem (bez lepku)
Dort citronová caprese s olivovým olejem (bez lepku)
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Slavný čokoládový dort caprese, podle stejnojmenného italského ostrova Capri, patří mezi nejoblíbenější italské dorty, a to nejen v Itálii.
Dnes si připravíme jeho stejně chutnou variantu s citronovou příchutí, obohacenou o bílou čokoládu a olivový olej extra panenský. I v tomto receptu si caprese zachovává všechny své přednosti, v prvé řadě úžasnou chuť bez pšeničné mouky.
Ingredience do dortové formy jiného rozměru si můžeme propočítat zde.
JAK SI VYROBIT MANDLOVOU MOUKU
Mandlovou mouku si můžeme připravit doma. Neloupané mandle spaříme minutu ve vroucí vodě a ihned oloupeme. Jádra vložíme do mrazničky a necháme kompletně vychladnout. Poté mandle smícháme s moučkovým cukrem a v mixeru rozmixujeme na jemnou moučku. Při mixování je třeba si dávat pozor, aby se mandle příliš nezahřály a nepustily olej, proto mixujeme vždy v krátkých intervalech a na vícekrát. Mandlovou mouku přesejeme a hrubky eventuálně ještě rozmixujeme.