Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Těstoviny > Těstoviny s cherry rajčátky

Těstoviny s cherry rajčátky

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Těstoviny s omáčkou ze syrových cherry rajčátek jsou typickým letním pokrmem, který se snaží zhodnotit to nejlepší co nám příroda v tomto období nabízí. A právě v měsících červenec a srpen, kdy je hojnost dobrých rajčat, by tento jednoduchý, zdravý a osvěžující pokrm neměl na našich stolech chybět. 

Sladká a chutná rajčátka jsou skoro jedinou ingrediencí a duší celé omáčky a jejich přirozená chuť se bude přesně zrcadlit v omáčce: rajčátka bez chuti, žádnou chuť omáčce nedají. 

Příprava je opravdu rychlá, nezabere nám více než pár minut, ale dbáme na to, abychom vybírali co možno nejmenší rajčátka, která obsahují minimum vegetativní vody, jen tak docílíme krásně husté omáčky. K získání potřebné hustosti nám napomůže také olivový olej a parmazán. U větších rajčátek je nezbytné vodu nejprve odstranit: rajče rozřízneme napůl a šťávu vymačkáme. 

Malá rajčátka mají tenkou slupku a málo semen, takže není nezbytné je pasírovat přes síto, omáčka si zachová intenzivnější chuť po syrových rajčátkách. Na druhé straně, omáčka bez slupky a semen je jemnější a sametovější a lépe chutná především dětem. Vyzkoušejte obě, uvidíte, která verze Vám chutná lépe.

Těstoviny s cherry rajčátky

Pasta ai pomodorini crudi

Těstoviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grTěstoviny
350 grCherry rajčátka
30 grOlivový olej extra panenský
30 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
5 lístkůČerstvá bazalka
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 467

Užitečné potřeby


Ponorný mixér Jemné síto (dobrovolné)

Postup

1.
350 g rajčátek

Postavíme vodu na těstoviny. Rajčátka omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...

2.

Rozkrojíme je napůl...

3.

Ponorným mixérem anebo v mixéru rajčátka rozmixujeme...

4.
30 g olivového oleje

Pramínkem přilijeme olivový olej a pokračujeme v mixování...

5.

Získáme hustou omáčku...

6.

Omáčku můžeme přepasírovat přes jemné síto, aby byla sametovější...

7.
5 lístků bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř (dobrovolný)

Přidáme prsty naškubanou bazalku, dochutíme solí a eventuálně čerstvě mletým pepřem...

8.
400 g těstovin (dlouhých anebo krátkých)

Těstoviny uvaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Rychle je scedíme a ještě vlhké je vrátíme zpět do hrnce. Přidáme omáčku, parmazán a dobře promícháme. Podáváme ihned.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
8
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek