400 gr | Těstoviny |
---|---|
350 gr | Cherry rajčátka |
30 gr | Olivový olej extra panenský |
30 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
5 lístků | Čerstvá bazalka |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 10 min | 0 min |
Cena
Postavíme vodu na těstoviny. Rajčátka omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
Rozkrojíme je napůl...
Ponorným mixérem anebo v mixéru rajčátka rozmixujeme...
Pramínkem přilijeme olivový olej a pokračujeme v mixování...
Získáme hustou omáčku...
Omáčku můžeme přepasírovat přes jemné síto, aby byla sametovější...
Přidáme prsty naškubanou bazalku, dochutíme solí a eventuálně čerstvě mletým pepřem...
Těstoviny uvaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Rychle je scedíme a ještě vlhké je vrátíme zpět do hrnce. Přidáme omáčku, parmazán a dobře promícháme. Podáváme ihned.