Těstoviny s cherry rajčátky

Ingredience pro 4 osoby

400 grTěstoviny
350 grCherry rajčátka
30 grOlivový olej extra panenský
30 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
5 lístkůČerstvá bazalka
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena


1.
350 g rajčátek

Postavíme vodu na těstoviny. Rajčátka omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...

2.

Rozkrojíme je napůl...

3.

Ponorným mixérem anebo v mixéru rajčátka rozmixujeme...

4.
30 g olivového oleje

Pramínkem přilijeme olivový olej a pokračujeme v mixování...

5.

Získáme hustou omáčku...

6.

Omáčku můžeme přepasírovat přes jemné síto, aby byla sametovější...

7.
5 lístků bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř (dobrovolný)

Přidáme prsty naškubanou bazalku, dochutíme solí a eventuálně čerstvě mletým pepřem...

8.
400 g těstovin (dlouhých anebo krátkých)

Těstoviny uvaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Rychle je scedíme a ještě vlhké je vrátíme zpět do hrnce. Přidáme omáčku, parmazán a dobře promícháme. Podáváme ihned.