Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Kuřecí prsa po francouzsku

Kuřecí prsa po francouzsku

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Dnes připravíme tyto výborné, šťavnaté kuřecí prsa „alla francese“. Ale nenechte se zmást jménem, poněvadž ve skutečnosti byl tento pokrm vymyšlen italskými přistěhovalci v Americe.  

Příprava je velmi jednoduchá: Prsa rozkrojíme do tvaru motýlích křídel anebo také otevřené knihy, jak se tomu často říká, obalíme v dvojobalu obohaceným parmazánem a petrželkou a pár minut opečeme na pánvi. Výpek z pánve pak použijeme k přípravě lahodné omáčky na základě vína, vývaru, petrželky, česneku a citronové šťávy.

Kuřecí prsa po francouzsku

Petto di pollo alla francese

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 12 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

600 grKuřecí prsa
100 mlBílé víno suché
100 mlKuřecí vývar
50 grHladká mouka
2 ksVejce M
40 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
50 grMáslo
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1/2 ksCitrón
svazekPetrželka
1 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 608

Užitečné potřeby


Palička na maso

Postup

1.
100 ml vývaru

Nejprve si připravíme kuřecí vývar, který udržujeme stále horký. Recept na domácí kuřecí vývar naleznete zde. Při přípravě hotového bujónu se držíme pokynů výrobce...

2.
1 stroužek česneku
40 gr parmazánu
svazek petrželky
půl citronu

Petrželku omyjeme a osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vytlačíme si šťávu z půlky citronu a přefiltrujeme ji přes jemné sítko. Parmazán nastrouháme najemno...

3.
2 vejce
40 g parmazánu
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka

Vejce rozkvedláme, ochutíme solí, pepřem, přidáme strouhaný parmazán a půl sekané petrželky...

4.
600 gr kuřecích prsou

Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...

5.

Rozkrojíme napůl...

6.

Každou půlku nařízneme, bez to aniž bychom je úplně prořízli...

7.

Získáme tvar motýlích křídel...

8.
sůl

Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...

9.
50 g mouky

Kuřecí prsa obalíme nejprve v mouce...

10.

Následně ve vejci...

11.
4 lžíce oleje

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme cirka 4 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme, překryjeme alobalem a necháme mezitím bokem odpočinout...

12.
100 ml bílého vína
1 stroužek česneku
petrželka
2 lžíce citronové šťávy
50 g másla
100 ml vývaru

Do stejné pánve vlijeme nejprve víno, které necháme částečne odpařit. Poté přidáme prolisovaný česnek a zbývající petrželku, citronovou šťávu, kuřecí vývar a máslo a na prudkém ohni 2 minuty povaříme...

13.

Přidáme zpět kuře a na středním ohni povaříme další 2 minuty...

14.

Servírujeme ihned se svou omáčkou, kterou podle potřeby necháme ještě zredukovat. Jako vhodnou přílohu podáváme čerstvý salát ochucený vinaigrette.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
27
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek