600 gr | Kuřecí prsa |
---|---|
100 ml | Bílé víno suché |
100 ml | Kuřecí vývar |
50 gr | Hladká mouka |
2 ks | Vejce M |
40 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
50 gr | Máslo |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
1/2 ks | Citrón |
svazek | Petrželka |
1 ks | Stroužek česneku |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 12 min | 0 min |
Cena
Nejprve si připravíme kuřecí vývar, který udržujeme stále horký. Recept na domácí kuřecí vývar naleznete zde. Při přípravě hotového bujónu se držíme pokynů výrobce...
Petrželku omyjeme a osušíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vytlačíme si šťávu z půlky citronu a přefiltrujeme ji přes jemné sítko. Parmazán nastrouháme najemno...
Vejce rozkvedláme, ochutíme solí, pepřem, přidáme strouhaný parmazán a půl sekané petrželky...
Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
Rozkrojíme napůl...
Každou půlku nařízneme, bez to aniž bychom je úplně prořízli...
Získáme tvar motýlích křídel...
Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...
Kuřecí prsa obalíme nejprve v mouce...
Následně ve vejci...
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme cirka 4 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme, překryjeme alobalem a necháme mezitím bokem odpočinout...
Do stejné pánve vlijeme nejprve víno, které necháme částečne odpařit. Poté přidáme prolisovaný česnek a zbývající petrželku, citronovou šťávu, kuřecí vývar a máslo a na prudkém ohni 2 minuty povaříme...
Přidáme zpět kuře a na středním ohni povaříme další 2 minuty...
Servírujeme ihned se svou omáčkou, kterou podle potřeby necháme ještě zredukovat. Jako vhodnou přílohu podáváme čerstvý salát ochucený vinaigrette.