Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Plněné papriky s tuňákem

Plněné papriky s tuňákem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Plněné papriky s tuňákem jsou skvělým letním předkrmem i hlavním chodem. Výborné jsou také vlažné či studené. Příprava je velmi jednoduchá: papriky očistíme, rozkrojíme napůl a naplníme připravenou směsí z tuňáka, toastového chleba, sýru a vajíčka. Posypeme strouhankou, zakapeme olejem a dáme péct do trouby.  

Žlutá, zelená a červená, už jen jejich barvy připomínají léto, slunce a teplo, a právě léto je obdobím papriky. Dnes velmi rozšířená a po celém světě oblíbená zelenina je původem z Jižní Ameriky. Papriky byly dovezeny do Evropy společně s ostatním ovocem a zeleninou, před šestnáctým stoletím byly na evropském kontinentě zcela neznámé. Předpokládá se, že konkrétní oblastí původu by mohla být Brazílie. Papriky jsou protagonistou slavných pokrmů, ať už syrových, jako například španělského gazpacha, anebo vařených, jako italské bagna caudy anebo peperonaty, ale také mexického fajitas či francouzského ratatouille. A právě to vypovídá o skvělé všestrannosti této zeleniny. Důležité při jejím nákupu je vybírat plody pevné, bez vrásek a potlučenin a se stopkou. 

Papriky obsahují velké množství vitaminu C, a to i v porovnání s citrusovými plody (zejména zasyrova), jsou bohaté na betakaroteny, které organismus přeměňuje na vitamin A, a flavonoidy, látky s antioxidačním účinkem a s preventivní funkcí nádorovým a degenerativním nemocem. V dostatečném množství jsou přítomny také vitamin B, vápník, fosfor a draslík. Odrůdy nejbohatší na tyto látky jsou papriky červené a žluté barvy. Papriky zelené barvy, sklízené nezralé, jsou na ně chudší. 

Plněné papriky s tuňákem

Peperoni al tonno

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 30 min 10 min

Cena:

Ingredience pro osoby

2 ksPaprika (velká)
80 grToastový chléb
160 grTuňák ve vlastní šťávě
160 grTuňák v olivovém oleji
50 grParmigiano Reggiano (Grana Padano)
10 grStrouhanka
100 mlMléko
1 ksVejce M
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 325

Užitečné potřeby


Pečicí papír Plech

Zajímavost


Těžko stravitelné papriky

Je dobře známo, že papriky jsou těžko stravitelné, a to hned z několika důvodů. Podobně jako brambory, lilek a rajčata obsahují totiž solanin, toxický glykoalkaloid, zdroj potravinové alergie či intolerance. Těžko stravitelná je pak slupka papriky, která by se proto před přípravou měla nejprve oloupat. Také vnitřní bílá vlákna a semena, bohatá na hůře stravitelný flavin, by měla být důkladně odstraněna.

Postup

1.

Papriky rozřízneme napůl, odstraníme stopky, semena a vlákna. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem...

2.
80 gr toastového chleba

Z toastového chleba odkrojíme kůrku...

3.

Střídku nakrájíme najemno...

4.
100 ml mléka

Poté ji vložíme do mísy a zalijeme mlékem...

5.
160 gr tuňáka v olivovém oleji
160 gr tuňáka v přírodním oleji
1 vejce
50 gr parmazánu

Přidáme také dobře odkapaného tuňáka, sýr a vejce...

6.
Sůl
čerstvě mletý pepř

Důkladně vše promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

7.

Papriky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a naplníme je připravenou směsí...

8.
10 gr strouhanky
2 lžíce oleje

Posypeme strouhankou a nakonec vše zakapeme olejem. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C cca 30–45 minut. Upečené papriky necháme 10 minut odpočinout a servírujeme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
7
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek