2 ks | Paprika (velká) |
---|---|
80 gr | Toastový chléb |
160 gr | Tuňák ve vlastní šťávě |
160 gr | Tuňák v olivovém oleji |
50 gr | Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
10 gr | Strouhanka |
100 ml | Mléko |
1 ks | Vejce M |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 30 min | 10 min |
Cena
Papriky rozřízneme napůl, odstraníme stopky, semena a vlákna. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Z toastového chleba odkrojíme kůrku...
Střídku nakrájíme najemno...
Poté ji vložíme do mísy a zalijeme mlékem...
Přidáme také dobře odkapaného tuňáka, sýr a vejce...
Důkladně vše promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...
Papriky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a naplníme je připravenou směsí...
Posypeme strouhankou a nakonec vše zakapeme olejem. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C cca 30–45 minut. Upečené papriky necháme 10 minut odpočinout a servírujeme.