Plněné papriky s tuňákem

Ingredience pro 4 osoby

2 ksPaprika (velká)
80 grToastový chléb
160 grTuňák ve vlastní šťávě
160 grTuňák v olivovém oleji
50 grParmigiano Reggiano (Grana Padano)
10 grStrouhanka
100 mlMléko
1 ksVejce M
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 30 min 10 min

Cena


1.

Papriky rozřízneme napůl, odstraníme stopky, semena a vlákna. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem...

2.
80 gr toastového chleba

Z toastového chleba odkrojíme kůrku...

3.

Střídku nakrájíme najemno...

4.
100 ml mléka

Poté ji vložíme do mísy a zalijeme mlékem...

5.
160 gr tuňáka v olivovém oleji
160 gr tuňáka v přírodním oleji
1 vejce
50 gr parmazánu

Přidáme také dobře odkapaného tuňáka, sýr a vejce...

6.
Sůl
čerstvě mletý pepř

Důkladně vše promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

7.

Papriky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a naplníme je připravenou směsí...

8.
10 gr strouhanky
2 lžíce oleje

Posypeme strouhankou a nakonec vše zakapeme olejem. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C cca 30–45 minut. Upečené papriky necháme 10 minut odpočinout a servírujeme.