Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Dušený králík v rajčatové omáčce

Dušený králík v rajčatové omáčce

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Tento recept představuje jednoduchý způsob, jak připravit lahodného králíka. Bylinky a rajčatová omáčka dodají celému pokrmu na svěžesti a lahodnosti. 

Příprava je jednoduchá: kousky králíka se orestují společně s cibulí a bylinkami, ochutí se bílým vínem a poté se dusí zhruba 1 hodinu s rajčatovou omáčkou a vývarem.


Dušený králík v rajčatové omáčce

Coniglio in umido

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 75 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

1 kgKrálík
400 grKrájená rajčata (Polpa di pomodoro)
500 mlVývar
2 ksStroužek česneku
200 mlBílé víno suché
1 ksCibule
1 snítkaRozmarýn
4 lístkyŠalvěj
2 ksBobkový list
4 lžíceOlivový olej extra panenský
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 414

Užitečné potřeby


Teflonová pánev s pokličkou

Zajímavost


Králičím masem proti potravinové alergii

Králík je pro člověka zdrojem bílého a libového masa. Jeho maso je vhodné pro jakýkoliv dietní režim a je považováno za hypoalergenní potravu, což znamená, že statisticky nejsou bílkoviny králičího masa skoro nikdy zdrojem potravinové alergie. To je důvodem, proč se z něj často vyrábí pokrmy pro kojence.  Zde se můžete dočíst více.

Postup

1.
1 kg králíka

Připravíme si králíka: odstraníme viditelný tuk, vyděláme ledviny, srdce a játra. Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...

2.
1 cibule

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno...

3.
2 bobkové listy
1 snítka rozmarýnu
4 lístky šalvěje
2 stroužky česneku

Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a společně s česnekem je nasekáme najemno...

4.
4 lžíce oleje

Ve větším hrnci anebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme na mírném ohni zesklovatět 5–10 minut...

5.

Poté přidáme česnek s bylinkami a promícháme...

6.
sůl

Zvedneme oheň, přidáme kousky králíka a orestujeme dozlatova. Vnitřnosti přidáme až v polovině vaření. Jemně osolíme...

7.
200 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno a necháme zcela odpařit...

8.
400 gr krájených rajčat
vývar podle potřeby

Přidáme rajčata a naběračku horkého vývaru...

9.

Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu, anebo dokud není králík měkký...

10.

Podle potřeby přidáváme vývar...

11.
sůl
čerstvě mletý pepř

Jakmile je králík měkký, je-li třeba, zvedneme oheň a omáčku necháme zhoustnout. Podle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

12.

Jako vhodnou přílohu podáváme polentu, rýži pilaf anebo chléb.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
0
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek