Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Krůtí prsa s mrkví

Krůtí prsa s mrkví

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Hledáte jednoduchý a lehký hlavní chod? Pak jste našli přesně to, co potřebujete. Bílé víno, česnek a mrkev propůjčí neutrální krůtě lahodnou příchuť a umožní vytvořit pokrm plný chuti, aniž bychom se museli obávat o linii.

Krůtí prsa s mrkví

Tacchino alle carote

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

600 grKrůtí prsní řízek
6 ksMrkev
100 mlBílé víno suché
4 lžíceOlivový olej extra panenský
2 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
pár stébelPažitka (na ozdobení)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 316

Užitečné potřeby


Ponorný mixér Teflonová pánev s poklicí

Zajímavost


Krůta: Spojenec naší linie

Konzumace masa je pro náš organismus velmi přínosná, je však vhodné dávat přednost libovému masu, mezi které patří i maso krůtí, v prvé řadě prsní sval, jenž bez kůže obsahuje méně než 1,5 % tuku na 100 gramů masa. Krůtí prsa by proto ve vyvážené stravě neměla chybět, nejen pro svůj obsah ušlechtilých bílkovin, ale také kvůli pro náš organizmus nezbytným vitaminům skupiny B a minerálním látkám, jako je zinek, železo, fosfor a selen. Přečtěte si více zde.

Postup

1.
6 ks mrkve

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vhodíme do horké osolené vody a vaříme 20 minut...

2.
600 gr krůtího masa

Připravíme si krůtu: odstraníme viditelný tuk, blány a kosti...

3.

Podélně krůtu nakrájíme na plátky široké cca 1 cm... 

4.

Větší plátky rozkrojíme na menší řízečky...

5.

Vložíme mezi 2 pláty pečicího papíru (anebo dáme do sáčku do mrazničky) a plochou paličkou na maso jemně naklepeme, abychom zarovnali jejich velikost...

6.
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár sekund restujeme...

7.

Přidáme plátky krůty a na středním ohni opečeme 2 minuty z každé strany...

8.
100 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř

Maso osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut...

9.

Mezitím si scedíme mrkev a rozmixujeme na jemné pyré...

10.

Jakmile jsou plátky hotové, narovnáme je na talíře...

11.

Mrkvové pyré vlijeme na pánev, ve které jsme připravili krůtu a promícháme s masovou šťávou...

12.
pažitka

Pyré položíme na maso a posypeme krájenou pažitkou. 

Jako vhodnou přílohu můžeme podávat pečivo.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
3
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek