600 gr | Krůtí prsní řízek |
---|---|
6 ks | Mrkev |
100 ml | Bílé víno suché |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
2 ks | Stroužek česneku |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
pár stébel | Pažitka (na ozdobení) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 20 min | 0 min |
Cena
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vhodíme do horké osolené vody a vaříme 20 minut...
Připravíme si krůtu: odstraníme viditelný tuk, blány a kosti...
Podélně krůtu nakrájíme na plátky široké cca 1 cm...
Větší plátky rozkrojíme na menší řízečky...
Vložíme mezi 2 pláty pečicího papíru (anebo dáme do sáčku do mrazničky) a plochou paličkou na maso jemně naklepeme, abychom zarovnali jejich velikost...
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár sekund restujeme...
Přidáme plátky krůty a na středním ohni opečeme 2 minuty z každé strany...
Maso osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut...
Mezitím si scedíme mrkev a rozmixujeme na jemné pyré...
Jakmile jsou plátky hotové, narovnáme je na talíře...
Mrkvové pyré vlijeme na pánev, ve které jsme připravili krůtu a promícháme s masovou šťávou...
Pyré položíme na maso a posypeme krájenou pažitkou.
Jako vhodnou přílohu můžeme podávat pečivo.