Krůtí prsa s mrkví

Ingredience pro 4 osoby

600 grKrůtí prsní řízek
6 ksMrkev
100 mlBílé víno suché
4 lžíceOlivový olej extra panenský
2 ksStroužek česneku
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
pár stébelPažitka (na ozdobení)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 20 min 0 min

Cena


1.
6 ks mrkve

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vhodíme do horké osolené vody a vaříme 20 minut...

2.
600 gr krůtího masa

Připravíme si krůtu: odstraníme viditelný tuk, blány a kosti...

3.

Podélně krůtu nakrájíme na plátky široké cca 1 cm... 

4.

Větší plátky rozkrojíme na menší řízečky...

5.

Vložíme mezi 2 pláty pečicího papíru (anebo dáme do sáčku do mrazničky) a plochou paličkou na maso jemně naklepeme, abychom zarovnali jejich velikost...

6.
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár sekund restujeme...

7.

Přidáme plátky krůty a na středním ohni opečeme 2 minuty z každé strany...

8.
100 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř

Maso osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut...

9.

Mezitím si scedíme mrkev a rozmixujeme na jemné pyré...

10.

Jakmile jsou plátky hotové, narovnáme je na talíře...

11.

Mrkvové pyré vlijeme na pánev, ve které jsme připravili krůtu a promícháme s masovou šťávou...

12.
pažitka

Pyré položíme na maso a posypeme krájenou pažitkou. 

Jako vhodnou přílohu můžeme podávat pečivo.