Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Tagliatelle s lososem

Tagliatelle s lososem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Pokud milujeme kulinářské umění a nemůžeme se obejít bez toho, abychom připravovali elegantní a vybrané recepty, ale zároveň máme k dispozici málo času, nezbývá nám nic jiného, než se uchýlit k receptům schopným sloučit dvojici rafinovanosti a kulinářské jednoduchosti. Tagliatelle s lososem a smetanou jsou bezpochyby jedním z těchto receptů. Pokrm je vhodný jak pro gurmány, tak pro ty nejmenší. 

Tento klasický první chod je velmi jednoduchý k realizaci a na přípravu nevyžaduje více než čtvrt hodiny. Losos se osmahne na oleji se šalotkou, ochutí se bílým vínem, zjemní smetanou a naše omáčka na tagliatelle je hotová.


Tagliatelle s lososem

Tagliatelle al salmone

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grTagliatelle
400 grLosos čerstvý
200 mlSmetana na vaření 12%
100 mlBílé víno suché
1 ksŠalotka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl
pár stébelPažitka (dobrovolná)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 739

Užitečné potřeby


Hrnec na těstoviny Teflonová pánev

Zajímavost


Tagliatelle

Tagliatelle jsou typické vaječné těstoviny střední a severní Itálie. V roce 1972 Accademia italiana della cucina (Italská akademie kulinářského umění) a Confraternita (bratrstvo) del tortellino zaregistrovala u obchodní komory v Boloni recept a rozměr pravé tagliatelle. Je zde také vystaven její vzorek vyrobený ze zlata. Rozměr vařené tagliatelle má 8 mm šířky, což odpovídá zhruba 7 mm zasyrova. Nicméně její šířka nebyla s přesností „uzákoněna”, tradičně se však pohybuje mezi 6 až 8 milimetry. 

Postup

1.
400 gr lososa

Ihned si postavíme vodu na těstoviny. Lososa zbavíme kostí...

2.

Poté filety zbavíme kůže dlouhým a ostrým nožem, nejlépe filetovacím nožem na ryby: rybu necháme položenou kůží naspod, odřízneme kus masa tak, abychom mohli uchytit kůži. Kůži pevně uchopíme a směrem od sebe nožem oddělíme maso...

3.

Lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Poté filety nakrájíme na podélné plátky a dále pak na tenké nudličky...

4.
1 šalotka

Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno...

5.
2 lžíce oleje

Ve vhodné pánvi ohřejeme olej, přidáme šalotku a na nízkém ohni necháme minutu restovat. Dáváme si pozor, šalotka se rychle pálí. Přidáme lososa a restujeme další minutu...

6.
100 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno, zvedneme oheň a necháme ho zcela odpařit...

7.
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř

Nakonec přidáme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem...

8.
400 gr tagliatelle

Tagliatelle uvaříme dle návodu výrobce ve velkém množství vroucí osolené vody. Můžeme přidat kapku oleje, aby se nám těstoviny při vaření neslepily...

9.

Tagliatelle scedíme a ještě vlhké přidáme k omáčce. Zapneme oheň a těstoviny dobře promícháme s omáčkou...

10.
pažitka na ozdobení

Pomocí lžíce na těstoviny urovnáme tagliatelle na talíř, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
31
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek