Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Tagliatelle s lososem

Tagliatelle s lososem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Pokud milujeme kulinářské umění a nemůžeme se obejít bez toho, abychom připravovali elegantní a vybrané recepty, ale zároveň máme k dispozici málo času, nezbývá nám nic jiného, než se uchýlit k receptům schopným sloučit dvojici rafinovanosti a kulinářské jednoduchosti. Tagliatelle s lososem a smetanou jsou bezpochyby jedním z těchto receptů. Pokrm je vhodný jak pro gurmány, tak pro ty nejmenší. 

Tento klasický první chod je velmi jednoduchý k realizaci a na přípravu nevyžaduje více než čtvrt hodiny. Losos se osmahne na oleji se šalotkou, ochutí se bílým vínem, zjemní smetanou a naše omáčka na tagliatelle je hotová.


Tagliatelle s lososem

Tagliatelle al salmone

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grTagliatelle
400 grLosos čerstvý
200 mlSmetana na vaření 12%
100 mlBílé víno suché
1 ksŠalotka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl
pár stébelPažitka (dobrovolná)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 739

Užitečné potřeby


Hrnec na těstoviny Teflonová pánev

Zajímavost


Tagliatelle

Tagliatelle jsou typické vaječné těstoviny střední a severní Itálie. V roce 1972 Accademia italiana della cucina (Italská akademie kulinářského umění) a Confraternita (bratrstvo) del tortellino zaregistrovala u obchodní komory v Boloni recept a rozměr pravé tagliatelle. Je zde také vystaven její vzorek vyrobený ze zlata. Rozměr vařené tagliatelle má 8 mm šířky, což odpovídá zhruba 7 mm zasyrova. Nicméně její šířka nebyla s přesností „uzákoněna”, tradičně se však pohybuje mezi 6 až 8 milimetry. 

Postup

1.
400 gr lososa

Ihned si postavíme vodu na těstoviny. Lososa zbavíme kostí...

2.

Poté filety zbavíme kůže dlouhým a ostrým nožem, nejlépe filetovacím nožem na ryby: rybu necháme položenou kůží naspod, odřízneme kus masa tak, abychom mohli uchytit kůži. Kůži pevně uchopíme a směrem od sebe nožem oddělíme maso...

3.

Lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Poté filety nakrájíme na podélné plátky a dále pak na tenké nudličky...

4.
1 šalotka

Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno...

5.
2 lžíce oleje

Ve vhodné pánvi ohřejeme olej, přidáme šalotku a na nízkém ohni necháme minutu restovat. Dáváme si pozor, šalotka se rychle pálí. Přidáme lososa a restujeme další minutu...

6.
100 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno, zvedneme oheň a necháme ho zcela odpařit...

7.
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř

Nakonec přidáme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem...

8.
400 gr tagliatelle

Tagliatelle uvaříme dle návodu výrobce ve velkém množství vroucí osolené vody. Můžeme přidat kapku oleje, aby se nám těstoviny při vaření neslepily...

9.

Tagliatelle scedíme a ještě vlhké přidáme k omáčce. Zapneme oheň a těstoviny dobře promícháme s omáčkou...

10.
pažitka na ozdobení

Pomocí lžíce na těstoviny urovnáme tagliatelle na talíř, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
52
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek