Tagliatelle s lososem

Ingredience pro 4 osoby

400 grTagliatelle
400 grLosos čerstvý
200 mlSmetana na vaření 12%
100 mlBílé víno suché
1 ksŠalotka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl
pár stébelPažitka (dobrovolná)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena


1.
400 gr lososa

Ihned si postavíme vodu na těstoviny. Lososa zbavíme kostí...

2.

Poté filety zbavíme kůže dlouhým a ostrým nožem, nejlépe filetovacím nožem na ryby: rybu necháme položenou kůží naspod, odřízneme kus masa tak, abychom mohli uchytit kůži. Kůži pevně uchopíme a směrem od sebe nožem oddělíme maso...

3.

Lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Poté filety nakrájíme na podélné plátky a dále pak na tenké nudličky...

4.
1 šalotka

Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno...

5.
2 lžíce oleje

Ve vhodné pánvi ohřejeme olej, přidáme šalotku a na nízkém ohni necháme minutu restovat. Dáváme si pozor, šalotka se rychle pálí. Přidáme lososa a restujeme další minutu...

6.
100 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno, zvedneme oheň a necháme ho zcela odpařit...

7.
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř

Nakonec přidáme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem...

8.
400 gr tagliatelle

Tagliatelle uvaříme dle návodu výrobce ve velkém množství vroucí osolené vody. Můžeme přidat kapku oleje, aby se nám těstoviny při vaření neslepily...

9.

Tagliatelle scedíme a ještě vlhké přidáme k omáčce. Zapneme oheň a těstoviny dobře promícháme s omáčkou...

10.
pažitka na ozdobení

Pomocí lžíce na těstoviny urovnáme tagliatelle na talíř, posypeme pažitkou a ihned podáváme.