Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Těstoviny s rybím ragú

Těstoviny s rybím ragú

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Těstoviny s rybím ragú jsou lahodným prvním chodem, výborným s jakoukoliv rybou, což je velkou výhodou při nákupu čerstvých ryb v našem supermarketu. K jeho přípravě můžete použít například tresku, pstruha, lososa, mořského vlka anebo pražmu. Mražené ryby nechejte nejprve rozmrazit, poněvadž obsahují velké množství vody. 

Příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Zelenina se orestuje na olivovém oleji, přidají se očištěné rybí filety, které se zalejí vínem. Po jeho odpaření se pokrm dochutí máslem a rajčatovým koncentrátem.

Zde si můžete přečíst, jak se správně vaří těstoviny.

Těstoviny s rybím ragú

Pasta al ragù di pesce

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

320 grTěstoviny
500 grRybí filety
50 mlBílé víno suché
2 lžíceRajčatový koncentrát
1 ksCibule
1 ksMrkev
1 řapíkŘapíkatý celer
10 grHladká mouka
30 grMáslo
3 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 571

Užitečné potřeby


Mixér (dobrovolný) Pinzeta na rybí kosti

Zajímavost


Ryby: nutriční hodnoty a prospěšnost pro zdraví

Ryby mají významné nutriční hodnoty a přináší našemu organismu mnoho blahodárných účinků. Jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené tuky s vysokou koncentrací kyselin Omega 3, velmi důležitých pro blahobyt našeho těla. Ryby chrání zrak, oddalují riziko srdečního záchvatu a působí jako prevence před vznikem revmatické artrózy, podílí se na vzniku inteligence, chrání pokožku a zahání astma. Z těchto důvodů by ryby v našem jídelníčku neměly nikdy chybět. Pojďme zjistit více o této potravě.

Postup

1.
30 gr másla
10 gr mouky

Máslo necháme změknout a poté ho smícháme s moukou...

2.
500 gr rybích filetů

Mezitím vykostíme rybu, zbavíme ji kůže a opláchneme pod tekoucí vodou...

3.

Osušíme ji kuchyňským papírem a  nakrájíme na větší kousky...

4.
1 cibule
1 mrkev
1 řapík celeru

Cibuli a mrkev oloupeme, řapík celeru zbavíme listů a konce a vše důkladně omyjeme...

5.

Zeleninu osušíme a rozmixujeme anebo nasekáme nadrobno. Celer a mrkev můžeme také nastrouhat na struhadle...

6.
3 lžíce oleje

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a restujeme na nižším ohni zhruba 10 minut...

7.
320 gr těstovin
sůl

Mezitím ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly al dente”...

8.
sůl
čerstvě mletý pepř

K orestované zelenině přidáme kousky ryby, osolíme a opepříme...

9.
50 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno a na prudším ohni necháme zcela odpařit...

10.
2 lžíce koncentrátu

Poté přidáme máslo s moukou, koncentrát zředěný v malém množství teplé vody a pokračujeme ve vaření na středně nízkém ohni dalších 8 minut...

11.

Během vaření vařečkou rozmělníme rybí filety, abychom získali ragú. Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

12.

Těstoviny scedíme, ještě vlhké je přidáme k rybímu ragú a dobře promícháme. Podáváme ihned.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
2
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek