Úvod > Drůbež a králík > Králík all'astigiana
Králík all'astigiana
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Město Asti, od kterého se odvozuje název pokrmu, se nachází v severní Itálii, v regionu Piemont (hlavní město Turín). O Asti se říká, že jeho kuchyně je znakem honosných hodů. Sám region Piemont přinesl kulinářskému umění několik nezapadajících klasik: vařené maso (Bollito misto), pečeni na červeném víně (Brasato al Barolo) či telecí s tuňákovou omáčkou (Vitello tonnato), a to je jen začátek.
Pokud hledáte nový způsob, jak upravit králíka, tento recept se Vám bude zajisté líbit. Králík je ochucen nasekanými bylinkami (rozmarýn, šalvěj, bobkový list) a je vařen společně s paprikami, které dodají pokrmu velmi lahodnou chuť a rozmanitost jejich barev doslova stimuluje „oční“ chuťové buňky.