Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Králík all'astigiana

Králík all'astigiana

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Město Asti, od kterého se odvozuje název pokrmu, se nachází v severní Itálii, v regionu Piemont (hlavní město Turín). O Asti se říká, že jeho kuchyně je znakem honosných hodů. Sám region Piemont přinesl kulinářskému umění několik nezapadajících klasik: vařené maso (Bollito misto), pečeni na červeném víně (Brasato al Barolo) či telecí s tuňákovou omáčkou (Vitello tonnato), a to je jen začátek.

Pokud hledáte nový způsob, jak upravit králíka, tento recept se Vám bude zajisté líbit. Králík je ochucen nasekanými bylinkami (rozmarýn, šalvěj, bobkový list) a je vařen společně s paprikami, které dodají pokrmu velmi lahodnou chuť a rozmanitost jejich barev doslova stimuluje „oční“ chuťové buňky.


Králík all'astigiana

Coniglio all'Astigiana

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
25 min 70 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

1 kgKrálík
3 ksPaprika (různých barev)
200 mlBílé víno suché
6 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksCibule
5 lístkůŠalvěj
1 snítkaRozmarýn
2 ksStroužek česneku
1 ksBobkový list
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 465

Užitečné potřeby


Velká teflonová pánev s pokličkou

Zajímavost


Králičím masem proti potravinové alergii

Králík je pro člověka zdrojem bílého a libového masa. Jeho maso je vhodné pro jakýkoliv dietní režim a je považováno za hypoalergenní potravu, což znamená, že statisticky nejsou bílkoviny králičího masa skoro nikdy zdrojem potravinové alergie. To je důvodem, proč se z něj často vyrábí pokrmy pro kojence. Zde si můžete přečíst více.

Postup

1.
1 kg králíka
sůl
čerstvě mletý pepř

Naporcovaného králíka důkladně osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme...

2.
1 snítka rozmarýnu
5 lístků šalvěje
1 bobkový list

Připravíme si bylinky: rozmarýn, šalvěj a bobkový list opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme...

3.

Bylinky nasekáme nadrobno...

4.
2 stroužky česneku
1 cibule

Česnek a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno...

5.
6 lžic oleje

Ve větším hrnci anebo pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku a necháme po dobu 5–10 minut na mírném ohni zesklovatět. Přidáme česnek a bylinky a promícháme...

6.

Zvedneme oheň, přidáme králíka a orestujeme po všech stranách dozlatova...

7.
200 ml bílého vína

Podlijeme vínem a necháme ho zcela odpařit...

8.

Přikryjeme pokličkou a vaříme na středním ohni. Během vaření králíka kontrolujeme: pokud se příliš vysuší, přidáme naběračku horké vody...

9.
3 papriky

Mezitím si připravíme papriky: Rozkrojíme je napůl, odstraníme stopky, semínka a bílou kůžičku a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou...

10.

Poté je nakrájíme na větší kousky...

11.

Po 30 minutách přidáme papriky ke králíkovi a vaříme dalších 30 minut, nebo dokud není králík měkký...

12.

Podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat rýži basmati, kuskus anebo pečivo.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
7
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek