Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Těstoviny > Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Passata di pomodoro (rajčatové pyré) je bezpochyby nejpoužívanější rajčatovou zavařeninou. Charakteristická pro svou hustou a krémovou konzistence je perfektní v receptech, kde je chuť rajčat dominantní. Passata je již vařená surovina, a proto je velmi praktická pro ty, kteří nemají k vaření mnoho času. K ochucení těstovin anebo noků je třeba ji lehce zredukovat, proto se krátce vaří s přidáním cibulky, česneku anebo šalotky. Hotovou omáčku je možné ochutit čerstvými bylinkami, bazalkou anebo oreganem.

Rajčatová omáčka

Salsa al pomodoro

Těstoviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 15 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grRajčatové pyré (Passata di pomodoro)
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksCibule
1 ksStroužek česneku
1 lžičkaCukr krupice
špetkaSůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 138

Zajímavost


Umíte správně uplatnit italské rajčatové konzervy?

Zpracované rajče – rajčatové konzervy (popa, passata, pelati, pomodorini) je základní ingrediencí italské kuchyně. Existuje několik typů rajčatových zavařenin, každá mají svůj osobitý charakter a uplatnění v kuchyni, a málokdo je umí používat správně, včetně samotných Italů. Ve kterém pokrmu se používá ta či ona zavařenina, naleznete v tomto článku.

Postup

1.
1 cibule
1 stroužek česneku

Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme nadrobno...

2.

Česnek prolisujeme...

3.
4 lžíce oleje

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku a česnek a na nízkém ohni necháme zesklovatět 5–10 minut...

4.
400 gr rajčatového pyré
1 lžička cukru

Přidáme rajčatové pyré a cukr a vaříme do zhoustnutí na nízkém ohni zhruba 10 minut...

5.

Pánev můžeme ze dvou třetin překrýt pokličkou, aby omáčka příliš neprskala...

6.
sůl

Ve finále by omáčka neměla být ani příliš tekutá, ani příliš suchá. Eventuálně dochutíme solí. Nyní je naše omáčka je připravena.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
3
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek