Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Jahody s vanilkovým krémem

Jahody s vanilkovým krémem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

V letních měsících, kdy je dostatek lahodných a voňavých jahod, není receptů s jahodami nikdy dost. Jahody s cukrářským krémem ochuceným vanilkou jsou stálicí, která v jarním a letním jídelníčku nikdy nechybí. 

Příprava tohoto dezertu, který milují jak děti, tak dospělí, je velmi jednoduchá: Do horkého mléka se vmíchá krém z ušlehaných žloutků a cukru, nechá se zhoustnout a poté se přidá k nakrájeným jahodám do pohárků. Teď stačí dezert jen vychladit a jahody s vanilkovým krémem jsou hotové.


Jahody s vanilkovým krémem

Fragole con crema pasticcera

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
25 min 10 min 3 hod

Cena:

Ingredience pro osoby

350 grJahody
500 mlČerstvé plnotučné mléko
120 grCukr krupice
30 grKukuřičný škrob
4 ksŽloutky M
1 ksVanilkový lusk

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 306

Užitečné potřeby


Metlička na šlehání Ruční šlehač

Zajímavost


8 blahodárných vlastností jahod

Všichni víme, že jahody jsou velmi lahodným ovocem. Ale ne všichni víme, jak významné výživné látky jahody dodávají našemu organismu. Jahody například představují neuvěřitelný zdroj přírodního vitaminu C, obsahují jej více než pomeranče. Vitamin C, kromě důležité prevence proti nachlazení, infekcím a nádorovým onemocněním, pomáhá udržet naši pokožku pevnou a pružnou, a tím chrání pleť před vznikem vrásek. Dalších 7 blahodárných vlastnosti jahod zjistíte v tomto krátkém článku.

Postup

1.
350 gr jahod

Jahody zbavíme okvětních lístků a důkladně opláchneme pod tekoucí vodou...

2.

Osušíme kuchyňským papírem a nakrájíme na tenké plátky. 4 jahody necháme bokem na ozdobení...

3.
20 gr cukru

Vložíme do misky, přidáme část cukru a opatrně promícháme. Dáme stranou...

4.
1 vanilkový lusk

Vanilkový lusk podélně rozřízneme...

5.

Neostrou hranou nože oddělíme semínka...

6.
500 ml mléka

Mléko nalijeme do většího hrnce, přidáme vanilkový lusk a semínka a na mírném ohni přivedeme k varu, odstavíme a necháme 5 minut odpočinout...

7.
4 žloutky
100 gr cukru

Mezitím si oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do větší mísy společně se zbylým cukrem. Šleháme elektrickým šlehačem alespoň 5-10 minut, dokud nezískáme světlý krém pěnové konzistence...

8.
30 gr kukuřičného škrobu

Poté přidáme přesátý škrob a rozšleháme...

9.

Odstraníme z mléka lusk. Vajíčkový krém vlijeme do mléka... 

10.

A energicky rozšleháme...

11.

Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme na nízkém ohni 1–2 minuty, dokud krém nezačne houstnout. Poté odstavíme z ohně...

12.

Připravíme si pohárky: jahody ještě promícháme a položíme první vrstvu na dno pohárků...

13.

Přidáme teplý vanilkový krém a pokračujeme tímto způsobem do vypotřebení surovin...

14.

Jako poslední vrstvu dáme vanilkový krém, který ozdobíme jahodami, jež jsme si odložili. 

Pohárky necháme při pokojové teplotě zchladnout a poté vychladíme v lednici.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
0
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek