Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Těstoviny > Těstovinový salát s rajčátky a mozzarellou

Těstovinový salát s rajčátky a mozzarellou

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Lehký sálat je nejlepším obědem v horkých letních měsících, kdy nás osvěží a nezatíží náš organismus těžkým jídlem.  Rajčátka, mozzarella, olivy (černé nebo zelené) jsou klasickou kombinací těstovinového salátu a symbolizují středozemní stravu. Často se k obměnění přidává tuňák v olivovém oleji. Tento salát je velmi praktický a pohodlný, je možné jej udělat den předem, vzít si jej do práce, na piknik anebo na výlet. 

Zde si můžete přečíst, jak se správně vaří těstoviny.




Těstovinový salát s rajčátky a mozzarellou

Insalata di pasta con pomodorini e mozzarella

Těstoviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

320 grTěstoviny
300 grCherry rajčátka
240 grMozzarella (třešinky)
40 grČerné olivy bez pecky
8 lístkůČerstvá bazalka
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 547

Užitečné potřeby


Salátová mísa Hrnec na těstoviny

Zajímavost


Mozzarella

Mozzarella je čerstvý italský sýr pocházející z regionu Kampánie, pro který jsou charakteristická jeho pružná vlákna. Původně se mozzarella vyráběla výhradně z mléka černých buvolic, mozzarella di bufala. Tento název byl legislativně uznán v roce 1993 s udělením statutu DOC, garance původu a kvality. Dnes se mozzarella hojně vyrábí i z kravského mléka. Mozzarella patří mezi nízkotučné sýry, 100 gramů obsahuje průměrně 250 kalorií.

Postup

1.
320 gr těstovin
sůl

Nejprve si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Jakmile dosáhne bodu varu, osolíme, vhodíme těstoviny, důkladně promícháme a vaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Během vaření občas promícháme...

2.
300 gr rajčátek

Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme rajčátka, osušíme je a rozkrojíme napůl anebo na čtvrtky podle velikosti...

3.
8 lístků bazalky

Omyjeme a osušíme také bazalku a nakrájíme ji nahrubo...

4.
40 gr černých oliv

Olivy nakrájíme na kolečka...

5.
240 gr mozzarelly

Třešinky necháme odkapat...

6.

Těstoviny scedíme a ochladíme pod studenou vodou. Necháme dobře odkapat...

7.
4 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Vše vložíme do salátové mísy, zakapeme olejem, dochutíme solí a pepřem...

8.

Salát promícháme a podáváme.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
7
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek