Těstovinový salát s rajčátky a mozzarellou

Ingredience pro 4 osoby

320 grTěstoviny
300 grCherry rajčátka
240 grMozzarella (třešinky)
40 grČerné olivy bez pecky
8 lístkůČerstvá bazalka
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena


1.
320 gr těstovin
sůl

Nejprve si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Jakmile dosáhne bodu varu, osolíme, vhodíme těstoviny, důkladně promícháme a vaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Během vaření občas promícháme...

2.
300 gr rajčátek

Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme rajčátka, osušíme je a rozkrojíme napůl anebo na čtvrtky podle velikosti...

3.
8 lístků bazalky

Omyjeme a osušíme také bazalku a nakrájíme ji nahrubo...

4.
40 gr černých oliv

Olivy nakrájíme na kolečka...

5.
240 gr mozzarelly

Třešinky necháme odkapat...

6.

Těstoviny scedíme a ochladíme pod studenou vodou. Necháme dobře odkapat...

7.
4 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Vše vložíme do salátové mísy, zakapeme olejem, dochutíme solí a pepřem...

8.

Salát promícháme a podáváme.