Úvod > Polévky a předkrmy > Vitello tonnato
Vitello tonnato
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Vitello tonnato (tuňákové telecí) je klasickým předkrmem regionu Piemont, kde se připravuje z hovězího zadního, válečku, piemontského plemena skotu fassona. Tak jako každý klasický recept jej dnes nalezneme v mnoha variantách: orestování masa před vařením, přidání dalších bylinek do vývaru, příprava omáčky z hotové anebo domácí majonézy namísto z vajíček a oleje, přidání tuňáka až po mixování, a mnoho dalších. Já Vám zde nabízím levnější variantu klasického receptu, kde namísto telecího masa použijeme krůtí prsa. Tento chutný pokrm s neobvyklou kombinací masa a ryby se podává za studena jako předkrm nebo v horkých letních dnech jako hlavní chod. Pokud si přejete pokrm připravit z telecího, ingredience a postup zůstávají stejné. Maso vaříme hodinu a půl.
Příprava je jednoduchá, ale vyžaduje čas na vaření a na vychladnutí. Proto Vám doporučuji si maso uvařit den předem a nechat ho odpočinout ve vlastním vývaru celou noc. Maso je na druhý den daleko chutnější a kompaktnější na krájení.