Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Drůbež a králík > Jak správně svázat pečeni a rolády

Jak správně svázat pečeni a rolády

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

K realizaci mnoha receptů je potřeba maso svázat a vytvořit mu „klec“, a to nejen proto, aby hezky drželo formu, ale také proto, aby si zachovalo své vnitřní šťávy a nutriční látky. Zde naleznete všechny potřebné informace, ilustrovány krok za krokem, potřebné k tomu, abyste se naučili tuto techniku správně. K realizaci nepotřebujete nic jiného než kuchyňskou nit a nůžky.

Jak správně svázat pečeni a rolády

Drůbež a králík


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 0 min 0 min

Cena:

Ingredience pro

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie:

Užitečné potřeby


Provázek na pečení Ostrý nůž

Postup

1.

Maso položíme na prkénko a nejprve ho očistíme od přebytečného tuku, blan a kostí...

2.

Nyní si připravíme kuchyňskou nit, krátkou na jedné straně a celé klubko na straně druhé. Pracujeme vždy s tou delší částí...

3.

Nit provlečeme nejprve pod masem a pak nad masem... 

4.

Dobře svážeme na uzel...

5.

Pokud je maso větší, svážeme jej tak na několika místech...

6.

Stejně pokračujeme po bočních stranách. Dobře utáhneme a uděláme uzel...

7.

Nyní si vytvoříme dostatečně velkou smyčku a u základu ji uchopíme pevně prsty...

8.

Vložíme ruku do smyčky a dvakrát zatočíme, jako kdybychom chtěli procvičit zápěstí, aby se nám obě nitě u základu propletly...

9.

Rukou ve smyčce uchopíme maso...

10.

A smyčku přemístíme na maso...

11.

Upravíme ji do požadované pozice...

12.

Pohybem směrem nahoru taháme za nit a uzel dobře utáhneme... 

13.

Vytvoříme novou smyčku, obtočíme ji kolem zápěstí...

14.

A přemístíme ji opět na maso o něco dále než tu první. Dodržujeme rozestup zhruba 1,5–2 cm. Dobře utáhneme. Tímto způsobem pokračujeme po celé délce masa...

15.

Nakonec odstřihneme nit a upevníme uzlem... 

16.

Naše „klec“ na maso je hotová.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
15
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek