Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Tuňák s fazolkami a rajčátky

Tuňák s fazolkami a rajčátky

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

S prvními paprsky teplého jarního sluníčka začínám ihned oprašovat recepty na saláty. Chuť odložit zimní bundu a hodit na sebe něco lehkého a krátkého odhalí okamžitě hříchy, kterých jsme se dopustili v dlouhých zimních měsících.

Jsem si jista, že si tento salát zamilujete „od prvního sousta“. Rajčátka, fazolky, brambory, olivy, kapary, tuňák a ančovičky jsou skvělou kombinací nejen pro naše chuťové buňky, ale především pro naše zdraví a linii.


Tuňák s fazolkami a rajčátky

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 20 min 20 min

Cena:

Ingredience pro osoby

320 grTuňák v olivovém oleji
500 grBrambory (varný typ A)
400 grFazolky
500 grCherry rajčátka
8 ksAnčovičky v oleji
50 grČerné olivy bez pecky
20 grKapary
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 382

Užitečné potřeby


Metlička na šlehání Salátová mísa

Zajímavost


Zelené fazolky – mocný antioxidant

Fazolky osahují ohromné množství vitaminu A, který společně s betakarotenem a luteinem patří mezi nejmocnější antioxidanty. Ty neutralizují škodlivé volné radikály, jež lidský organismus poškozují. Působí jako protirakovinová prevence, protože mají schopnost přetvářet rakovinotvorné zplodiny na méně škodlivé látky. Podílí se také na udržování zdravé pokožky, vlasů, zubů, zlepšuje zrak, chrání organismus před infekcemi a infarktem myokardu. Více si můžete přečíst zde.

Postup

1.
400 gr fazolků

 Fazolky zbavíme konců a omyjeme pod tekoucí vodou...

2.
500 gr brambor

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky...

3.

Fazolky a brambory uvaříme "al dente" (na skus) na páře anebo ve vroucí osolené vodě...

4.

Jakmile jsou fazolky a brambory měkké, scedíme vodu a rozprostřeme je na plech, aby ochládly a osušily se...

5.
500 gr rajčátek

Rajčátka důkladně opláchneme, osušíme kuchyňským papírem a rozkrojíme na půlky anebo na čtvrtky podle velikosti...

6.
8 ks ančoviček

Ančovičky vytáhneme z oleje, osušíme kuchyňským papírem přebytečný tuk a nahrubo nakrájíme...

7.
50 gr černých oliv

Olivy překrojíme napůl...

8.
4 lžíce oleje
1 lžíce octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Připravíme si dresink: olej, ocet, sůl a pepř emulgujeme ruční metličkou...

9.
20 gr kaparů
320 gr tuňáka

Zchladlou zeleninu vložíme do salátové mísy a přidáme také kapary, ančovičky, olivy, důkladně odkapaného tuňáka a dresink... 

10.

Vše důkladně promícháme. Servírujeme s pečivem.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
5
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek