Tuňák s fazolkami a rajčátky

Ingredience pro 4 osoby

320 grTuňák v olivovém oleji
500 grBrambory (varný typ A)
400 grFazolky
500 grCherry rajčátka
8 ksAnčovičky v oleji
50 grČerné olivy bez pecky
20 grKapary
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
špetkaČerstvě mletý pepř
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 20 min 20 min

Cena


1.
400 gr fazolků

 Fazolky zbavíme konců a omyjeme pod tekoucí vodou...

2.
500 gr brambor

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky...

3.

Fazolky a brambory uvaříme "al dente" (na skus) na páře anebo ve vroucí osolené vodě...

4.

Jakmile jsou fazolky a brambory měkké, scedíme vodu a rozprostřeme je na plech, aby ochládly a osušily se...

5.
500 gr rajčátek

Rajčátka důkladně opláchneme, osušíme kuchyňským papírem a rozkrojíme na půlky anebo na čtvrtky podle velikosti...

6.
8 ks ančoviček

Ančovičky vytáhneme z oleje, osušíme kuchyňským papírem přebytečný tuk a nahrubo nakrájíme...

7.
50 gr černých oliv

Olivy překrojíme napůl...

8.
4 lžíce oleje
1 lžíce octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Připravíme si dresink: olej, ocet, sůl a pepř emulgujeme ruční metličkou...

9.
20 gr kaparů
320 gr tuňáka

Zchladlou zeleninu vložíme do salátové mísy a přidáme také kapary, ančovičky, olivy, důkladně odkapaného tuňáka a dresink... 

10.

Vše důkladně promícháme. Servírujeme s pečivem.