320 gr | Tuňák v olivovém oleji |
---|---|
500 gr | Brambory (varný typ A) |
400 gr | Fazolky |
500 gr | Cherry rajčátka |
8 ks | Ančovičky v oleji |
50 gr | Černé olivy bez pecky |
20 gr | Kapary |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
1 lžíce | Vinný ocet bílý |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 20 min | 20 min |
Cena
Fazolky zbavíme konců a omyjeme pod tekoucí vodou...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky...
Fazolky a brambory uvaříme "al dente" (na skus) na páře anebo ve vroucí osolené vodě...
Jakmile jsou fazolky a brambory měkké, scedíme vodu a rozprostřeme je na plech, aby ochládly a osušily se...
Rajčátka důkladně opláchneme, osušíme kuchyňským papírem a rozkrojíme na půlky anebo na čtvrtky podle velikosti...
Ančovičky vytáhneme z oleje, osušíme kuchyňským papírem přebytečný tuk a nahrubo nakrájíme...
Olivy překrojíme napůl...
Připravíme si dresink: olej, ocet, sůl a pepř emulgujeme ruční metličkou...
Zchladlou zeleninu vložíme do salátové mísy a přidáme také kapary, ančovičky, olivy, důkladně odkapaného tuňáka a dresink...
Vše důkladně promícháme. Servírujeme s pečivem.