Úvod > Dezert > Čokoládová esíčka
Čokoládová esíčka
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Sušenky „esse“, takto pojmenovaná podle italské výslovnosti písmenka „S“, jsou jemné sušenky připravené ze šlehaného máslového těsta (it. pasta frolla montata). Tradičně se připravují s vanilkovou příchutí, namáčené v čokoládě nebo jednoduše posypané cukrem.
Čokoládová esíčka ocení zajisté milovníci čokolády. Hotové sušenky jsou velmi jemné, křehké a chutnají po extra hořké čokoládě.
Tyto sušenky jsou docela jednoduché a rychlé na přípravu. Na rozdíl od tradičního máslového těsta (například na linecké pečivo), není nutné šlehané máslové těsto nechat odpočinout v lednici a formuje se přímo na plechu pomocí cukrářského sáčku.
Recept: Iginio Massari, Non solo zucchero. Tecnica e qualità in pasticceria, vol. 1, Italian Gourmet 2015.