Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Jak uplést vánočku z 9 pramenů

Jak uplést vánočku z 9 pramenů

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Recept na vánočku

Jak uplést vánočku z 9 pramenů

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 0 min 0 min

Cena:

Ingredience pro

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie:

Postup

1.

Z těsta vytvoříme bochánek. Bochánek rozřízneme na dva stejné díly... 

2.

První polovinu bochánku poté rozdělíme na čtyři díly, druhou polovinu na pět dílů. Z každého dílu vyválíme kulatý bochánek...

3.

Bochánky vyválíme na prameny dlouhé asi 40 centimetrů...

4.
COP ZE 4 PRAMENŮ

Připravíme si čtyři prameny tak, abychom je zaplétali směrem k sobě. Začínáme plést uprostřed. Prameny zaplétáme podle šipek a snažíme se je mírně utahovat...

5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.

Cop anebo vál otočíme a pokračujeme v pletení z druhé strany...

20.


21.


22.


23.


24.


25.


26.


27.


28.


29.


30.


31.


32.


33.


34.

Cop položíme na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou vhodnou na pečení...

35.
COP ZE 3 PRAMENŮ

Připravíme si další tři prameny a opět začneme plést uprostřed...

36.


37.


38.


39.

Cop otočíme...

40.


41.


42.


43.

Cop položíme na základnu...

44.
COP ZE DVOU PRAMENŮ

Upleme poslední dva prameny...

45.


46.


47.


48.

Cop položíme na vánočku a okraje natáhneme až pod okraj.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
6
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek