Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Těstoviny s tuňákem jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Omáčku můžeme mít hotovou, než se nám uvaří těstoviny. Z několika málo surovin, které máme většinou běžně ve spíži, vykouzlíme chutný pokrm, který je velmi oblíbený jak u dospělých, tak u dětí.  

ANČOVIČKY (SARDELKY) 

Ančovičky, nazývané acciughe či alici, jsou v Itálii nepostradatelnou ingrediencí. Konzervace v mořské soli nebo v oleji (nejlépe v olivovém) jim dodává výraznou a nezaměnitelnou chuť, na které stojí nespočet tradičních italských pochoutek, od Sicílie až po Piemont. V kuchyni mají všestranné využití, a to i díky dlouhé konzervační době po otevření. Představují ingredienci, kterou je praktické mít vždy v lednici a po které je dobré sáhnout pokaždé, když potřebujeme dát jídlu něco navíc.  

Podobně jako sardinky či makrely, i ančovičky patří mezi tzv. modré ryby (it. pesce azzurro) bohaté na omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny a železo.

Těstoviny s tuňákem

Pasta col tonno

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grTěstoviny
150 grTuňák v olivovém oleji
150 grRajčatové pyré (passata di pomodoro)
3 ksAnčovičky v oleji
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 498

Užitečné potřeby


Hrnec na těstoviny Hluboká pánev

Postup

1.
150 g tuňáka

Tuňáka vyjmeme z oleje a necháme okapat. Vidličkou tuňáka rozmělníme...

2.
3 filety ančoviček

Ančovičky osušíme od přebytečného oleje a nasekáme najemno...

3.
1 stroužek česneku

Česnek oloupeme a nožem ho zmáčkneme. Na pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni necháme česnek pár minut restovat. Poté ho z pánve odstraníme...

4.

Přidáme tuňáka a ančovičky a tři minuty restujeme na mírném ohni...

5.
150 g rajčatového pyré
1 lžíce sekané petrželky

Přidáme také rajčatové pyré a nasekanou petrželku a povaříme 3 až 4 minuty...

6.
400 g těstovin
sůl

Těstoviny uvaříme „al dente“ a přidáme je společně se třemi lžícemi vody z těstovin k omáčce. Důkladně promícháme a podáváme. 

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
7
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek