Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Ryby > Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Těstoviny s tuňákem jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Omáčku můžeme mít hotovou, než se nám uvaří těstoviny. Z několika málo surovin, které máme většinou běžně ve spíži, vykouzlíme chutný pokrm, který je velmi oblíbený jak u dospělých, tak u dětí.  

ANČOVIČKY (SARDELKY) 

Ančovičky, nazývané acciughe či alici, jsou v Itálii nepostradatelnou ingrediencí. Konzervace v mořské soli nebo v oleji (nejlépe v olivovém) jim dodává výraznou a nezaměnitelnou chuť, na které stojí nespočet tradičních italských pochoutek, od Sicílie až po Piemont. V kuchyni mají všestranné využití, a to i díky dlouhé konzervační době po otevření. Představují ingredienci, kterou je praktické mít vždy v lednici a po které je dobré sáhnout pokaždé, když potřebujeme dát jídlu něco navíc.  

Podobně jako sardinky či makrely, i ančovičky patří mezi tzv. modré ryby (it. pesce azzurro) bohaté na omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny a železo.

Těstoviny s tuňákem

Pasta col tonno

Ryby


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

400 grTěstoviny
150 grTuňák v olivovém oleji
150 grRajčatové pyré (passata di pomodoro)
3 ksAnčovičky v oleji
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 498

Užitečné potřeby


Hrnec na těstoviny Hluboká pánev

Postup

1.
150 g tuňáka

Tuňáka vyjmeme z oleje a necháme okapat. Vidličkou tuňáka rozmělníme...

2.
3 filety ančoviček

Ančovičky osušíme od přebytečného oleje a nasekáme najemno...

3.
1 stroužek česneku

Česnek oloupeme a nožem ho zmáčkneme. Na pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni necháme česnek pár minut restovat. Poté ho z pánve odstraníme...

4.

Přidáme tuňáka a ančovičky a tři minuty restujeme na mírném ohni...

5.
150 g rajčatového pyré
1 lžíce sekané petrželky

Přidáme také rajčatové pyré a nasekanou petrželku a povaříme 3 až 4 minuty...

6.
400 g těstovin
sůl

Těstoviny uvaříme „al dente“ a přidáme je společně se třemi lžícemi vody z těstovin k omáčce. Důkladně promícháme a podáváme. 

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
14
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek