Těstoviny s tuňákem

Ingredience pro 4 osoby

400 grTěstoviny
150 grTuňák v olivovém oleji
150 grRajčatové pyré (passata di pomodoro)
3 ksAnčovičky v oleji
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 10 min 0 min

Cena


1.
150 g tuňáka

Tuňáka vyjmeme z oleje a necháme okapat. Vidličkou tuňáka rozmělníme...

2.
3 filety ančoviček

Ančovičky osušíme od přebytečného oleje a nasekáme najemno...

3.
1 stroužek česneku

Česnek oloupeme a nožem ho zmáčkneme. Na pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni necháme česnek pár minut restovat. Poté ho z pánve odstraníme...

4.

Přidáme tuňáka a ančovičky a tři minuty restujeme na mírném ohni...

5.
150 g rajčatového pyré
1 lžíce sekané petrželky

Přidáme také rajčatové pyré a nasekanou petrželku a povaříme 3 až 4 minuty...

6.
400 g těstovin
sůl

Těstoviny uvaříme „al dente“ a přidáme je společně se třemi lžícemi vody z těstovin k omáčce. Důkladně promícháme a podáváme.