Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Bylinkové krutony

Bylinkové krutony

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Chlebové krutony dokáží dát vždy „to něco“ navíc, ať už se jedná o jednoduchý zelený salát anebo obyčejnou polévku. Představují také skvělý způsob, jak zužitkovat postarší pečivo, kterému se v Itálii říká „pane raffermo“ (okoralý, ale ne tvrdý chléb). 

Uvedené bylinky jsou pouze pro inspiraci, je možné je nahradit bylinkami, které máte k dispozici: bazalka, pažitka, rozmarýn, šalvěj, majoránka, tymián, koriandr, kerblík apod. 

Bylinkové krutony

Crostini alle erbe

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 15 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osob

200 grChleba
70 grOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
svazekTymián
svazekOregáno
p.p.Mořská sůl
2 ksStroužek česneku
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 192

Postup

1.
200 g chleba anebo jiného pečiva (nejlépe postaršího, ale ne tvrdého)

Předehřejeme statickou troubu na 180 °C. Chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na malé kostky velké zhruba centimetr a půl...

2.
svazek bylinek (například petržel, oregáno, tymián)

Bylinky omyjeme a důkladně osušíme... 

3.

Stonky odstraníme a lístky nasekáme najemno...

4.
70 g oleje
2 malé stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a olej a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti...

5.

Vše rozprostřeme na plech...

6.

Pečeme na 180 °C po dobu 10-20 minut, dokud nejsou krutony křupavé a dozlatova upečené.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
5
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek