Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Bylinkové krutony

Bylinkové krutony

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Chlebové krutony dokáží dát vždy „to něco“ navíc, ať už se jedná o jednoduchý zelený salát anebo obyčejnou polévku. Představují také skvělý způsob, jak zužitkovat postarší pečivo, kterému se v Itálii říká „pane raffermo“ (okoralý, ale ne tvrdý chléb). 

Uvedené bylinky jsou pouze pro inspiraci, je možné je nahradit bylinkami, které máte k dispozici: bazalka, pažitka, rozmarýn, šalvěj, majoránka, tymián, koriandr, kerblík apod. 

Bylinkové krutony

Crostini alle erbe

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 15 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osob

200 grChleba
70 grOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
svazekTymián
svazekOregáno
p.p.Mořská sůl
2 ksStroužek česneku
špetkaČerstvě mletý pepř

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 192

Postup

1.
200 g chleba anebo jiného pečiva (nejlépe postaršího, ale ne tvrdého)

Předehřejeme statickou troubu na 180 °C. Chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na malé kostky velké zhruba centimetr a půl...

2.
svazek bylinek (například petržel, oregáno, tymián)

Bylinky omyjeme a důkladně osušíme... 

3.

Stonky odstraníme a lístky nasekáme najemno...

4.
70 g oleje
2 malé stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a olej a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti...

5.

Vše rozprostřeme na plech...

6.

Pečeme na 180 °C po dobu 10-20 minut, dokud nejsou krutony křupavé a dozlatova upečené.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
4
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek