Bylinkové krutony

Ingredience pro 6 osob

200 grChleba
70 grOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
svazekTymián
svazekOregáno
p.p.Mořská sůl
2 ksStroužek česneku
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 15 min 0 min

Cena


1.
200 g chleba anebo jiného pečiva (nejlépe postaršího, ale ne tvrdého)

Předehřejeme statickou troubu na 180 °C. Chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na malé kostky velké zhruba centimetr a půl...

2.
svazek bylinek (například petržel, oregáno, tymián)

Bylinky omyjeme a důkladně osušíme... 

3.

Stonky odstraníme a lístky nasekáme najemno...

4.
70 g oleje
2 malé stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Vše vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a olej a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti...

5.

Vše rozprostřeme na plech...

6.

Pečeme na 180 °C po dobu 10-20 minut, dokud nejsou krutony křupavé a dozlatova upečené.