Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Minestrone s rýží a červenou čočkou

Minestrone s rýží a červenou čočkou

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Pokud existuje nějaké jídlo, které by v našem jídelníčku nemělo nikdy chybět, tak je to minestrone: bohatá a hustá polévka, která na stolech Italů nikdy nechybí. Nezáleží na tom, zdali je jaro, léto, podzim, či zima, minestrone patří ty „šťastné“, kterým sluší každá barva!  

Minestrone s rýží a červenou čočkou je perfektním receptem na jaro a léto, kdy nás sluníčko tlačí od plotny ven. Oproti tradičnímu minestrone má totiž tento recept výhodu, že je rychlý a málo pracný na přípravu.

Minestrone s rýží a červenou čočkou

Minestrone di riso e lenticchie rosse

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 25 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

1500 mlVoda
500 grRajčata
200 grRýže Vialone Nano (Arborio)
160 grČervená čočka
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 402

Postup

1.
1500 ml vody
1 čajová lžička soli
500 g rajčat

Vodu přivedeme k varu a mírně ji osolíme. Rajčata omyjeme, nakrojíme do kříže a minutu spaříme ve vroucí vodě. Rajčata vyndáme a vodu necháme mírně vřít...

2.

Rajčata oloupeme, odstraníme semena a vodu a dužninu nakrájíme na kostičky...

3.
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku

V hrnci ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme stroužek česneku a minutu ho orestujeme, poté česnek odstraníme...

4.
160 g čočky

Přidáme omytou čočku, rajčata, přilijeme vroucí vodu a přivedeme k varu. Vaříme na nízkém ohni 10 minut...

5.
200 g rýže

Přidáme rýži, přivedeme opět k varu a vaříme dalších 12-15 minut, dokud není rýže měkká...

6.
1 lžíce sekané petrželky
1 lžíce oleje
sůl podle potřeby

Nakonec přidáme nasekanou petrželku, lžíci olivového oleje a podle chuti upravíme sůl.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
3
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek