Minestrone s rýží a červenou čočkou

Ingredience pro 4 osoby

1500 mlVoda
500 grRajčata
200 grRýže Vialone Nano (Arborio)
160 grČervená čočka
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
p.p.Mořská sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 25 min 0 min

Cena


1.
1500 ml vody
1 čajová lžička soli
500 g rajčat

Vodu přivedeme k varu a mírně ji osolíme. Rajčata omyjeme, nakrojíme do kříže a minutu spaříme ve vroucí vodě. Rajčata vyndáme a vodu necháme mírně vřít...

2.

Rajčata oloupeme, odstraníme semena a vodu a dužninu nakrájíme na kostičky...

3.
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku

V hrnci ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme stroužek česneku a minutu ho orestujeme, poté česnek odstraníme...

4.
160 g čočky

Přidáme omytou čočku, rajčata, přilijeme vroucí vodu a přivedeme k varu. Vaříme na nízkém ohni 10 minut...

5.
200 g rýže

Přidáme rýži, přivedeme opět k varu a vaříme dalších 12-15 minut, dokud není rýže měkká...

6.
1 lžíce sekané petrželky
1 lžíce oleje
sůl podle potřeby

Nakonec přidáme nasekanou petrželku, lžíci olivového oleje a podle chuti upravíme sůl.