Úvod > Polévky a předkrmy > Pečené zeleninové chipsy
Pečené zeleninové chipsy
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Pečené zeleninové chipsy představují skvělý způsob, jak přinést na naše stoly více zeleniny, i pro ty její staré známé odpůrce: děti.
Spíše než „chipsy“ bychom je mohli nazvat dehydratovanou zeleninou, poněvadž sušením při nízkých teplotách ztratí zelenina pouze vodu, ale zachová si veškeré nutriční látky, vitaminy a minerální látky, na které je bohatá.
Chipsy můžeme nechat zcela přírodní bez oleje a bez přidané soli (kromě osolené vody). Olej velký rozdíl v chuti a křupavosti nedělá, to záleží pouze na zelenině, každá chutná a „křupe“ jinak. Chipsy můžeme místo toho obohatit bylinkami anebo přírodními směsi koření bez soli.
Uvedenou zeleninou se nechejte pouze inspirovat a vybírejte vždy sezonní zeleninu, která je zdravější, chutnější a levnější.