Úvod > Polévky a předkrmy > Vol-au-vent se sýrovým fondue a zeleninovým ratatouille
Vol-au-vent se sýrovým fondue a zeleninovým ratatouille
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Když očekáváme hosty, neexistuje nic lepšího než jednohubky neboli „finger food“, jak se jim dnes moderně říká, k navození té správné atmosféry a chuti k jídlu. Vol-au-vent (výslovnost volovan), jednoduché košíčky z listového těsta, představují nikdy nezapadající klasiku, nejen francouzské, ale mezinárodní kuchyně.
Zrozeny k tomu, aby schovaly ty nejrozmanitější náplně: ať už sladké či slané, teplé anebo studené, znamenají vždy jistý úspěch. Uvidíte, že našim barevným vol-au-vent, plněným sýrovou fondue a zeleninovou směsí, nikdo neodolá, ani zarytí masožravci.
PŘÍPRAVA
Doma v Itálii připravuji toto sýrové fondue z italského sýru Fontina. I přesto, že specializované obchody na italské suroviny rostou jako houby po dešti, Fontinu jsem raději nahradila pro Vás dostupnějším švýcarským sýrem Gruyére (běžně ho mívají v Tescu), perfektním k přípravě fondue, podobně jako piemontská Fontina. Pokud se Vám nepodaří obstarat si ani jeden, ani druhý, můžete použít jiný středně tučný tvrdý sýr (například Emmental, stačí, aby obsahoval 30-35% tuku). K přípravě zeleninové ratatouille (výslovnost ratatuj) můžete použít jakoukoliv zeleninu, která se dá nakrájet na kostičky: řapíkatý celer, hrášek, květák apod.