Úvod > Dezert > Hruškový dort s ricottou
Hruškový dort s ricottou
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Tento dort, vláčný a hebounký, je určen pro ty nejmenší. Je připraven kompletně bez másla a oleje, jen se zdravou ricottou, obohacen je navíc šťavnatými hruškami a představuje tak zdravou snídani anebo svačinku pro celou rodinu.
Tento jednoduchý dort snadno přeměníte v sugestivní dezert, který v doprovodu šlehané smetany anebo vanilkové zmrzliny Vaše hosty ohromí. Abychom vykouzlili variantu na fotce, potřebujeme navíc 4 menší, ne příliš zralé hrušky se stopkou a 300 ml sladkého bílého vína typu Marsala anebo 300 ml vody a 150 g cukru (v tomto případě hrušky vložíme až do vroucí vody). Hruškám nařízneme mírně spodek (aby nám dobře stály) a vaříme na nízkém ohni 20 minut. Poté je opatrně přemístíme na talíř, oloupeme je, ale dáváme si pozor, abychom neodstranili stopku. Připravíme si těsto podle instrukcí níže uvedených, ale množství krájených (nebo nastrouhaných) hrušek, které budeme dávat do těsta, snížíme na polovinu, tzn. 200 g. Jakmile máme vše připraveno, vložíme do vymazané formy nejprve celé hrušky a poté kolem dokola těsto. Co možno nejlépe zarovnáme.