Úvod > Zelenina a brambory > Jak očistit a uvařit chřest
Jak očistit a uvařit chřest
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Chřest je velmi ceněnou zeleninou a používá se k přípravě mnoha receptů. Tvoří také chutnou a zdravou přílohu k masovým či rybím pokrmům. Obsahuje málo kalorií a je bohatý na minerální látky a vitaminy. Sklízí se na jaře, od března do června. Ve světě existuje více než 200 druhů, ale ty nejznámější odrůdy jsou čtyři: chřest zelený, nejznámější a nejpoužívanější; chřest bílý, charakteristický svou jemnou chutí; chřest fialový s nahořklou chutí a chřest divoce rostoucí s velmi výraznou hořkou chutí hodící se nejlépe do polévek a do vaječných omelet.
Zde naleznete praktické informace o tom, jak chřest očistit a uvařit, aby jeho delikátní chuť a cenné výživné látky byly co možná nejvíce zachovány.