Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Tortellini ve vývaru

Tortellini ve vývaru

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Tortellini jsou čerstvou plněnou těstovinou pocházející z regionu Emilia-Romagna a o jejich původ se přou hned tři města: Modena, Bologna e Castelfranco Emilia. Podle tradice se domácí tortellini připravují především na vánoční oběd 25. prosince a servírují se s dobrým domácím vývarem, slepičím anebo masovým, připraveným zčásti z hovězího a zčásti ze slepičího masa. Díky průmyslové výrobě ve velkém si na této lahůdce můžeme pochutnat kdykoliv a bez veliké námahy. Tortellini ve vývaru jsou rychlý a lahodný první chod, který nás zahřeje a povzbudí především v chladnějších měsících.

Tortellini ve vývaru

Tortellini in brodo

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
5 min 4 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

500 grTortellini
1 ltMasový vývar
30 grSýr Parmigiano Reggiano (dobrovolný)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 419

Zajímavost


Čím jsou tortellini plněny

Tradiční náplň se připravuje z vepřové kotlety, šunky prosciutto crudo, salámu Mortadella, parmazánu, vajíčka a muškátového oříšku. Postup přípravy se mírně liší město od města.

Postup

1.
1 lt masového vývaru

Recept k přípravě masového vývaru naleznete zde. Při přípravě kupovaného vývaru se držíme pokynů výrobce...

2.
500 gr tortellini

Vývar přivedeme k varu, vhodíme do něj tortellini a vaříme je dle návodu výrobce; většinou 3-4 minuty postačí...

3.

Uvařené těstoviny uložíme do hlubokých talířů a zalejeme vývarem...

4.
30 gr sýru

Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Pokrm servírujeme ihned horký.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
2
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek