Úvod > Zelenina a brambory > Brokolice s ančovičkama
Brokolice s ančovičkama
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Z našeho týdenního nákupu bychom se nikdy neměli vracet bez brokolice. A to nejen proto, že je možno ji připravit na spoustu lahodných a lehkých způsobů, ale hlavně kvůli vědecky prokázaným blahodárným účinkům této zeleniny. Je bohatá na vlákninu, vitaminy (C, B1, B2) a minerální látky (vápník, železo, fosfor, draslík), plní v našem organismu funkci rakovinové prevence, napomáhá snižovat cholesterol, chrání naše kosti, má protizánětlivé účinky a díky svým detoxikačním a antioxidačním účinkům nás udržuje celkově mladými a štíhlými.
Příprava tohoto receptu je velmi jednoduchá a skvěle doprovodí Vaše pokrmy z masa a ryb. Brokolici uvaříme na páře, abychom zachovali to nejlepší z výživných látek, a ochutíme ji ančovičkami s česnekem, které jsme mezitím rozpustili na pánvi s olivovým olejem.






