Úvod > Dezert > Ovocná crostata
Ovocná crostata
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Neznám lepší letní narozeninový dort než je ovocná crostata: křehké máslové těsto, cukrářský krém a spousta ovoce. Letní šťavnaté ovoce krásně osvěží, hezká prezentace a lahodná chuť vždy sklidí úspěch a všichni mají pocit, že dětem ovoce nikdy nechutnalo tak jako nyní. Jaké ovoce použít? To záleží jen na osobní fantazii, ale sezónní ovoce bude bez pochyby chutnější. Avšak ani v zimních měsících si nemusíte tento ovocný koláč odpírat. Ovoce, které je běžně v zimních měsících k dostání, můžeme doplnit ovocem ve sladkém nálevu, například broskvemi a meruňkami.
Příprava koláče se skládá z několika etap: příprava cukrářského krému, máslového těsta a samotného nazdobení a každá z nich vyžaduje několik hodin na zchladnutí. Proto je ideální si koláč připravit den předem anebo alespoň cukrářský krém a korpus. Poté se vychladlý korpus naplní studeným krémem, ozdobí ovocem a přetře želatinou. Po dvou hodinovém odpočinku v lednici je náš ovocný koláč hotový. Pokud jste celý koláč připravili den předem, nezapomeňte jej vytáhnout z lednice 30 minut před podáváním.
Uvedený čas na přípravu, vaření a odpočinek se skládá ze všech 3 etap.