Úvod > Dětské > Dětský zeleninový vývar (od 4. měsíce)
Dětský zeleninový vývar (od 4. měsíce)
Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup
Vývar je v Itálii základní a nepostradatelnou ingrediencí při přípravě dětských kašiček v období odstavování kojenců. Vývar může být dvou typů: zeleninový a masový. Zeleninový vývar je první vývar, který se kojencům připravuje, poněvadž je lépe stravitelnější. Masový vývar se přidává většinou až po 8. měsíci.
Základní vývar, uvařený z lehce stravitelné zeleniny, jako je brambor, mrkev a cuketka, se podle předpisu dětského lékaře může začít podávat od 4. měsíce. Používá se jen vývar, zelenina se vyhazuje. Dětský vývar se v žádném případě nesolí. Čerstvý vývar je třeba uchovávat v dobře uzavřené čisté nádobě v lednici a spotřebovat do 48 hodin. Od 6. měsíce se do základního vývaru přidává také řapíkatý celer (1 řapík).
Zde naleznete všeobecné rady k přípravě vývaru, nejen dětského.