Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Zeleninové risotto

Risotto vegetariano

Rýže a obiloviny


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 20 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

320 grRýže (Cainaroli, Arborio)
1500 mlVoda
400 grHrášek (čerstvý nebo mražený)
200 grCuketky
200 grRajčata
100 grBaby špenát
1 ksPórek
4 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
20 grSýr Parmigiano Reggiano (dobrovolný)

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 491

Postup

1.
1500 ml vody
10 g mořské soli (10 g = 2 rovné čajové lžičky)
200 g rajčat (2 menší rajčata)

Vodu přivedeme k varu a jemně ji osolíme. Rajčata nakrojíme u stopky do kříže a spaříme minutu ve vroucí vodě. Rajčata vytáhneme, ochladíme je pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme vodu a semena. Vodu necháme mírně vřít, budeme ji potřebovat na risotto...

2.

Dužninu nakrájíme na kostičky...

3.
200 g cuketek (2 malé cuketky)

Cuketky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka...

4.
1 pórek

Pórek zbavíme vnějších listů, kořene a zelené části stonku. Bílou část nakrájíme najemno...

5.
2 lžíce oleje
400 g hrášku

Na pánvi rozehřeje 2 lžíce oleje, přidáme pórek a na mírném ohni jej necháme zvadnout (5 minut).

 Přidáme hrášek (i zmražený) a pokračujeme v restování dalších 6 minut... 

6.

Přidáme cuketky, sůl, naběračku vařící vody a vaříme 5 minut...

7.
100 g baby špenátu

Nakonec přidáme i baby špenát a povaříme ještě další minutu...

8.
1 lžíce oleje
320 g rýže

Mezitímco se vaří zelenina, připravíme risotto: v hrnci ohřejeme lžíci oleje, přidáme rýži a na prudším ohni ji za stálého míchání orestujeme (2 minuty)...

9.

Přidáme pár naběraček slané vroucí vody a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka, bude to chtít cirka 15-18 minut. Další vodu přidáme postupně, po naběračkách, vždy až poté co se předešlá voda odpařila...

10.
Sůl
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce oleje
20 g parmazánu (dobrovolný)

Jakmile je risotto měkké, přidáme lžíci oleje a zeleninu a dobře promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Podle chuti posypeme parmazánem.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
3
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak rozeznat kvalitní italské potraviny – ochranné známky kvality DOP, IGP, STG

Itálie, podobně jako mnoho dalších zemí, se chlubí řadou ochranných známek, které znamenají důležitou směrnici a garanci pro nás spotřebitele. Zemědělská surovina, anebo potravinářský výrobek, který si...
Celý článek